Haberler

Irak'taki Çatışmalar

Irak'ın Kerkük kentinde 4 erkek cesedi bulunduğu bildirildi.

Irak'ın Kerkük kentinde 4 erkek cesedi bulunduğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre devriye gezen polis güçleri, Kerkük'ün 20 kilometre kuzeydoğusundaki Leylan nahiyesine bağlı Bedeva köyü yakınlarında 4 erkek cesedi buldu. Elleri ve gözleri bağlı kişilerin, silahla vurularak öldükleri anlaşıldı. Cesetler, otopsi ve kimlik tespiti için Kerkük Adli Tıp Morguna kaldırıldı.

AA muhabirine konuşan Kerkük Polis müdür yardımcısı General Turhan Abdulrahman, cesetlerin üzerinde nüfus cüzdanı olmadığı için henüz kimlik tespiti yapamadıklarını, olayla ilgili gerekli incelemenin başlatıldığını söyledi.

Türkmen, Arap ve Kürtlerin birlikte yaşadığı ülkenin zengin petrol kenti Kerkük, Irak ordusunun 12 Haziran'da çekilmesinin ardından Kürt Bölgesel Yönetimi'nin silahlı gücü Peşmergelerin kontrolüne girmişti. Ancak Peşmerge, şehir merkezine hakim olsa da kentin özellikle güneyinde DAEŞ tehdidi devam ediyor. DAEŞ'in çekildiği bölgelerde öldürülen Peşmerge ve Türkmenlere ait toplu mezarlar bulunmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kerkük Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title