Haberler

Irak'taki Çatışmalar

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Irak'ın Felluce kentinde DAEŞ'e karşı yürüttüğü operasyonlarda 7 sivilin öldüğü, 22'sinin yaralandığı bildirildi.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Irak'ın Felluce kentinde DAEŞ'e karşı yürüttüğü operasyonlarda 7 sivilin öldüğü, 22'sinin yaralandığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, koalisyon güçlerinin Felluce'deki DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırılarında 7 kişi öldü, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 22 kişi yaralandı.

Bölge sakinleri de koalisyon güçleri tarafından kentin kuzeyinde örgütün karargahlarının bulunduğu Cüneyl, Şüheda, eş-Şurta ve ed-Dubbat ile el-Culan mahallelerindeki bazı evlerin bombalandığını öne sürdü.

- Ordu karargahı ile yargı kompleksine havan saldırısı-

Bu arada Enbar Emniyet Müdürü Kazım el-Fehdavi de DAEŞ militanlarının, Enbar'da orduya bağlı askeri birliklerin karargahı ile Adalet Sarayı'na havan topu saldırısı yaptığı belirtildi.

Fehdavi, saldırıda 2 polisin hafif yaralandığını, içerisinde Enbar Cezaevi, Temyiz Mahkemesi ve Emniyet Müdürlüğü'nün de bulunduğu Adalet Sarayı'nı hedef alan saldırıda binada ufak çaplı hasar meydana geldiğini söyledi.

Irak'ta DAEŞ'in 10 Haziran 2014'te Musul'un ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar, çeşitli kentlerde devam ediyor. Ordu ve Peşmerge güçleri, terör örgütü militanlarının bulunduğu bölgeleri kurtarmak için operasyonlar düzenlerken, ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de orduya hava desteği veriyor.

Kaynak: AA / Güncel

Ordu Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title