Haberler

Peşmerge, IŞİD'e Karşı 3. Saldırıya Geçti

Güncelleme:

Peşmerge, Kerkük'ün Dakuk ilçesine bağlı köyleri kurtarmak için IŞİD'e karşı yeni operasyon başlattı. Peşmerge daha önce de 2 operasyon düzenlemişti.

Irak'ta Peşmerge güçlerinin, Kerkük'ün güneyindeki Dakuk ilçesine bağlı köyleri kurtarmak için DAEŞ militanlarına yönelik yeni bir operasyon başlattığı bildirildi.

Peşmerge daha önce de 2 operasyon düzenlemişti. İlk iki operasyonda 30 köyü IŞİD'den almış ancak Türkmen yerleşim birimi Beşir'i kurtaramamıştı.

MEVZİLER BOMBALANIYOR

Alınan bilgiye göre Peşmergeler, Kerkük'ün 35 kilometre güneyindeki Dakuk ilçesine bağlı Vahde, Kadisiye, Said ve Halid köylerini kurtarmak için sabah saatlerinden itibaren IŞİD mevzilerini bombalamaya başladı. Operasyona, ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de savaş uçaklarıyla destek veriyor.

BÜYÜK TEHDİT

Söz konusu köylerin, Kerkük-Bağdat yoluna çok yakın oldukları, bu nedenle DAEŞ'in her gün binlerce insanın kullandığı yol güzergahı üzerinde büyük bir tehdit olduğu kaydedildi. Dakuk ilçesi, Irak ordusunun, Kerkük ve Musul'dan çekilmesinin ardından Peşmergenin kontrolüne girmişti.

DAHA ÖNCE 2 OPERASYON YAPILMIŞTI

Peşmerge güçleri ve Şii milislerden oluşan Halk Toplulukları, Kerkük'ün güneyine düzenledikleri ilk iki operasyonda 30 köyü DAEŞ'ten almış ancak Türkmen yerleşim birimi Beşir'i kurtaramamıştı.

SADDAM HÜSEYİN'İN TÜRBESİ TAMAMEN YIKILDI

Öte yandan, eski Irak lideri Saddam Hüseyin'in doğum yeri Tikrit'teki türbesinin kentteki çatışmalarda tamamen yıkıldığı açıklandı.

Associated Press haber ajansının kentte yaptığı çekimlerde, Saddam Hüseyin'in doğduğu köy El Awja'daki türbeden geriye sadece sütunların kaldığı görülüyor.

CESEDİ BİLİNMEYEN BİR YERE GÖTÜRÜLDÜ

Irak güçleri ve İran'ın desteklediği Şii milisler Tikrit'i IŞİD militanlarından geri almak için savaşıyor.
Geçen yıl kentin Sünni sakinleri Saddam Hüseyin'in cesedinin çıkartılıp bilinmeyen bir yere götürüldüğünü söylemişti. Irak Ordusu'nun 48 saat içinde ele geçirmeyi vaat ettiği Tikrit'teki çatışmalar dün kentin güneyi ve kuzeyinde yoğunlaştı.

IŞİD "GEÇEN YIL YIKTIK" DEMİŞTİ

Yıkılan türbede bulunan Saddam Hüseyin resimlerinin yerini Şii milislerin bayrakları ve milis liderlerinin resimlerinin aldığı görüldü. IŞİD geçen Ağustos ayında türbeyi tamamen yıktığını duyurmuş, ancak yerel yetkililer bunu reddetmiş ve türbenin hafif hasar aldığını belirtmişti.

Saddam Hüseyin 2003'de Amerikan güçleri tarafından yakalanmış ve 2006'da idam edilmişti. Cesedi 2007'de Tikrit'teki türbeye gömülmüştü. IŞİD geçen Haziran ayında Tikrit kentini ele geçirmişti. Tikrit'te IŞİD militanlarına karşı 3 bin Irak askeri ve 20 bin Şii milis savaşıyor.

Kaynak: AA / Dünya

Saddam Hüseyin Tikrit Kerkük Irak Dünya Haberler

500

Yorumlar (35)

FİLİNTA:

İSLAMIN KURTULUŞU PEŞMERGEYE KALDIYSA VAY O DİNİN HALİNE

38
47
yanıtYanıtla
demir:

boş çene okadar islamı düşünüyosan islam düşmanı orda git sen vur işidı

yanıt21
yanıt7
FİLİNTİ:

DEMİR kardeş , Peşmerge dediğin adamlar Müslüman Türk askerine yıllarca kurşun sıkan adamların en büyük destekçisi değilmiydi ?

yanıt34
yanıt11
SANCAK BEYİ:

PEŞMERGELER MÜSLÜMAN DEĞİL ONLAR EZİDİ TAVUS KUŞUNA YANİ ŞEYTANA TAPIYOLAR

5
43
yanıtYanıtla
anteplim@m.m:

Alem sanal olmus, uydur bakalim

yanıt12
yanıt0
medunam@m.m:

Isid gibi olacaklarına öküz e tapmalari daha dogru olur

yanıt1
yanıt2
anti zerdüşt:

kürtlerin çoğu sapkın zerdüşt dinine bağlıdır. camilerin gizli bölmelerinde zerdüşt tapınakları vardır araştırma yapılsın baskınlar yapılsın haklı olduğum çıkacaktır. zaten çoğu sünnetsiz bunlar

6
39
yanıtYanıtla
muhtar:

anti zerdüşt . merak ediyorum sabah sabah ne kullandın allah aşkına , kesin kürtlerden geçmise dayalı bi yaran var(!)

yanıt14
yanıt1
antalya:

varsayalım ki Zerdüşt ne var yani laik olalım arkadaşım Atatürk gibi türkiyede ki çok renk gibi insan olalım sana ne kimin inancından sen adam ol yeter

yanıt5
yanıt4
anteplim@m.m:

Alem sanal olmus, uydur bakalim

yanıt2
yanıt0
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title