Haberler

Irak'taki Çatışmalar

Irak'ın Kerkük kentinde Heşdi Şabi (Halk Toplulukları) grubu bünyesinde terör örgütü IŞİD ile savaşacak, 100 Şii Türkmen, askeri eğitimden geçirildi.

Irak'ın Kerkük kentinde Heşdi Şabi (Halk Toplulukları) grubu bünyesinde terör örgütü IŞİD ile savaşacak, 100 Şii Türkmen, askeri eğitimden geçirildi.

Kerkük'ün 20 kilometre güneyindeki Tazehurmatu nahiyesi yakınında konuşlanan Halk Toplulukları gücü, gönüllü Türkmenlere 15 günlük hızlandırılmış eğitim verdi. Bu kapsamda 100 kişiden oluşan dördüncü grubun da eğitimi tamamlandı. Alınlarında "Allahuekber" ve "Ya Ali" bantlarının olduğu görülen Türkmenler, mezuniyet töreninde silah ve roket kullanıp, mayın temizleyerek IŞİD ile savaşmaya hazır olduklarını gösterdi.

Halt Toplulukları Kerkük Sözcüsü İrfan Abdul Hüseyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitime katılanlara silah kullanımı, çatışmalarda yer alma, yakın dövüş, mayınlı arazide ilerleme dersleri verdiklerini belirtti. Kerkük, Tazehurmatu, Beşir, Dakuk, Tuzhurmatu, Amirli ve el-Kaim'de Halk Toplulukları alaylarının bulunduğunu aktaran Hüseyin, IŞİD'in elindeki bütün bölgeleri kurtarmayı hedeflediklerini kaydetti.

Halk Toplulukları el-Kaim Komutanı Zeki Muratlı da eğitim görenlerin daha çok Şii Türkmen gönüllüler olduğunu söyledi. Söz konusu gönüllülerin "cihat yemini" ettiklerini aktaran Muratlı, çok yakın tarihte IŞİD'e yönelik geniş çaplı bir operasyonun başlatılacağını bildirdi.

Irak'ta IŞİD'in 10 Haziran'da Musul'u ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar devam ediyor. Şii milislerin de içerisinde yer aldığı Irak ordusuyla Peşmerge güçleri, IŞİD'in elindeki toprakları kurtarmak için operasyonlar düzenliyor. ABD'nin öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Kerkük Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title