Haberler

IŞİD'e Ağır Darbe: 60 Militan Öldürüldü

Güncelleme:

Irak'ın batı ve kuzeyinde düzenlenen operasyonlarda 61 IŞİD militanı öldürüldü.

Irak'ın batısı ve kuzeyinde, uluslararası koalisyona ait savaş uçaklarının ve Irak ordusunun saldırılarında, 61 IŞİD militanının öldürüldüğü bildirildi.

IRAK ORDUSU HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ

Irak ordusuna bağlı "El-Cezira ve El-Badiye Operasyonları" Komutanı Tuğgeneral Ziya Kazım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Irak ordusuna ait savaş uçaklarının ülkenin batısında bulunan el-Enbar ilinde IŞİD'e ait bir konvoya düzenlediği hava saldırısında 30 militan öldürüldü" dedi.

Kazım, konvoyda 20 aracın yanı sıra 2 tank ve yakıt taşıyan 2 tanker bulunduğunu kaydetti.

MEVZİLER BOMBALANDI

Bu arada orduya bağlı Enbar Operasyon Gücü Komutanı Reşid Felih de Enbar'ın kuzeyindeki bir askeri birliğe saldıran 20 IŞİD militanının öldürüldüğünü aktardı. Peşmerge güçlerinde Yüzbaşı Şirzad Zahuli ise uluslararası koalisyona ait savaş uçaklarının Musul'un 55 kilometre kuzeyindeki Zimmar nahiyesi ile Musul'un güneybatısında bulunan IŞİD militanlarına ait mevzilere hava saldırıları düzenlediğini belirtti. Zahuli, saldırılarda 11 IŞİD militanının öldürüldüğünü, bir uçaksavarın imha edildiğini kaydetti.

ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENDİ

Irak'ta, terör örgütü IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların Haziran'da Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ordu ve IŞİD militanları arasında çatışmalar yaşanıyor. ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait hava unsurları da bir süredir IŞİD'in kontrolündeki hedeflere saldırılar düzenliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Musul Irak Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (51)

YORGUN:

HELAL SIZE KÜRTLER ANALAR NE YIGITLER DOGURMUS SILAH GÜCÜ OLMAYAN KÜRTLER COK GÜZEL SAVASIYOR BIDE ISIDLERIN ELINDEKI SILAH GÜCLERI SIZIN ELINIZDE OLSAYDI ISIDIN ISI ILK GÜNDEN BITMISDI

26
21
yanıtYanıtla
genç osman:

sen ne diyonla değişik?

yanıt0
yanıt0
fatihç:

dayan işid kobaniyi almak üzeresiniz. kesin teröristleri

20
18
yanıtYanıtla
Engin Altan:

ışid sana dayanacak asıl haberin yok. . .

yanıt0
yanıt0
123456:

ışid sana dayanmadan kes sesini

yanıt0
yanıt0
Patriot:

IŞİD, Türkiye için savaşıyor sanip IŞID a methiye düzenlere hayret ediyorum. . . Onların derdi her önüne çıkanı kesip biçip toprağına el komak. . İleride Türkiyeye de saldırabilirler. . .

19
14
yanıtYanıtla
fethiyeli:

bırakın türkleri girsin. bak taş üstünde taş canlı ışidci kalıyormu. . . biz türklerin en büyük özelliği savaşçı bi ruha sahip olmamızdır. . .

7
17
yanıtYanıtla
çok garip:

Yüz binlerce arap öldü dünyanın gıkı çıkmadı bir kobani meselesinden dünya ayaga kalktı çok garip

18
6
yanıtYanıtla
fidan:

allah iside yardım etsin yalan haber yapanlarında

8
13
yanıtYanıtla
kemal deniz:

Adam eti yiyen vanpirler. sizin ALLAH belanızı verecek yakında. .

yanıt0
yanıt0
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title