Haberler

Irak'taki Çatışmalarda 100 IŞİD Militanı Öldürüldü

Güncelleme:

Irak'ın Diyala bölgesinde güvenlik güçleriyle IŞİD mensupları arasında çıkan çatışmalarda 100 IŞİD militanı öldürüldü, 16 köyde kontrol sağlandı.

Irak'ın çeşitli bölgelerinde güvenlik güçleri ile Irak Şam İslam Devleti militanları arasında çıkan çatışmalarda 100 militanın öldürüldüğü, 16 köyde kontrolün tamamen sağlandığı bildirildi.

"100 MİLİTAN ÖLDÜ"

Dicle bölgesindeki operasyonlardan sorumlu komutan Korgeneral Abulemir ez-Zeydi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyala ilinin kuzeyinde Şii gönüllülerden oluşan El-Haşdu'ş-Şa'bi (Halk Topluluğu) birliklerinin desteklediği destekli ordu ve polisin, IŞİD'e karşı düzenlediği operasyonda 100 militanın öldürüldüğünü belirtti.

"16 KÖYÜ IŞİD'DEN TEMİZLEDİK"

IŞİD militanlarının 16 köyden tamamen temizlendiğine değinen Zeydi, operasyonda IŞİD'e ait 25 aracın kullanılamaz hale geldiğini, söz konusu köylere yerleştirilen 50 patlayıcı düzeneğinin de imha edildiğini aktardı.

KUZEY BÖLGESİ SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ

El-Enbar'daki operasyonlardan sorumlu komutan Korgeneral Reşid Felih de Enbar'a bağlı Felluce ilçesinin kuzeyinde güvenlik güçlerine destek veren aşiretlerin, IŞİD'in kuzey bölgesi sorumlusu Abdullah es-Sumeydi'yi öldürmeyi başardığını kaydetti.

Irak'ta, terör örgütü IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

El Haşdu Diyala Irak Işid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (13)

adıyamanlı:

alah sonunu erken getirir inşallah. bu düşünceyide bertaraf eder inşallah destekçileride dahil.

50
17
yanıtYanıtla
VATANSEVER:

kafirlere dikkat edin her iki taraf siah veriyor ölende öldürende müslüman biraz akılı olun neden asker getirmeyip silah veriyor 2. si işid in lideri ABD de ne kadar kalmış suriyeye karşı nasıl eğitilmiş araştırın peşin hükümlü olmayın bunu bahane ederek PKK -PYD gibi örgütlere silah veriyorlar nerdeyse TSK ile PKK yı yan yana bu örgüte karşı kullanacaklar bu kadar kuş beyinlimiyiz 40 bin kişinin kaillerini unutacakmıyız şimdi vatandaşlar buna hazırlanıyor ALLAH indinde onların haklı olup olmadını nerden biliyoruz israilin güvenliği için işid vuruluyor biraz akıllı olun HZ ALİ-MUAVİYE-HZ AİŞE annemizin karıştığı savaştı kim haklıydı söyleyebilirmisiniz hangisine lanet edeceksiniz biraz akıllı olun kafir silahı ile müslümanlar ölüyor uyanın uykudan

yanıt0
yanıt0
kayserili:

ALLAH ın adaleti dir. kopekler geberin

45
19
yanıtYanıtla
garip yolcu:

müslümana köpek demek bir müslümana yakışmaz sadece rabbim ıslah eylesin deyin günahkar olmayın

yanıt0
yanıt0
nasreddin:

garip yolcu onlarin müslüman oldugundan emin

yanıt0
yanıt0
rasim:

sallıyacagınıza insan hakları aktivistlerin işidin 1000 tane ırak şii köpegini öldürdügünü görürsünüz işid tüm pkk bijilerinin sonunu getirdi obama diyorki işidi hafiffe aldık buna mani olamassak bijilerin sonu hüsran

8
23
yanıtYanıtla
uyku:

adamlar bağdatı kuşatmak üzere, kime yedirmeye çalışıyorlar. .

15
13
yanıtYanıtla
DIYARBAKIRLI !!:

NEDEN 101 degilyada 98 DEGIL !!! ! TAM YALAN HABERDE ONDAN

10
12
yanıtYanıtla
@po:

Bur@si Kob@ne svs@nl@rd@ Ypg li Kurt ler

14
5
yanıtYanıtla
yalan haber:

Haber kaynakları, işidin Bağdat''a girdiğini ve şehir merkezine sadece 2 km kaldığını bildirdi. BBC ajansı ve Daily Mail gazetesine göre son birkaç günde toplam 1. 000 Irak askeri öldürüldü. İşgalci ABD öncülüğündeki haçlı koalisyonu güçleri Suriye''deki İslam Devleti mevzilerini vururken, İŞİD Irak''ta büyük saldırı başlattı. islam Devleti''nin Irak''ın başkenti Bağdat''a 2 kilometre yaklaştığı iddia edildi. BBC ve Daily Mail''e göre dünkü saldırılarında 1. 000 Irak askeri ve rafizi paralı militanın öldürüldüğü ileri sürüldü.

5
8
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title