Haberler

ABD Saldırılarında 26 Kayıp Veren IŞİD 7 Sivili İnfaz Etti

Güncelleme:

ABD'nin hava saldırılarında 26 IŞİD mensubu öldürüldü. Musul'da ise 7 sivil, IŞİD militanları tarafından infaz edildi.

Irak'ta, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanı 26 kişinin, ABD'nin düzenlediği hava saldırılarında öldürüldüğü bildirildi. Musul'da ise 7 sivil, IŞİD militanları tarafından infaz edildi.

"ÖLENLAR ARASINDA YABANCI UYRUKLU YOK"

AA muhabirine konuşan El-Cumhuri Hastanesi doktorlarından Velid Casim, ABD savaş uçakları tarafından Zummar bölgesine düzenlenen saldırılarda ölen IŞİD mensubu 26 kişinin cesedinin adli tıbba sevk edildiğini söyledi. Ölen IŞİD mensuplarının Iraklı olduğunu belirten Casim, cesetlerin arasında yabancı uyruklu kimse olmadığını kaydetti.

IŞİD 21 SİVİLİ İNFAZ ETTİ

Casim, Musul'da IŞİD mensupları tarafından kurulan mahkemelerde yargılanarak infaz edilen 7 "Sünni" vatandaşın cesedinin de hastaneye getirildiğini belirtti. IŞİD'in bölgede son 5 gün içinde infaz ettiği sivillerin sayısının 21'e yükseldiği belirtildi.

Peşmerge birlikleri Perşembe gününden bu yana ABD ordusunun hava desteğiyle, petrol zengini Zummar bölgesini geri almak için operasyonlar düzenliyor.

1 MİLYON SİVİL GÖÇ ETTİ

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul ve Tikrit gibi bazı kentlerde kontrolü ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil, bölgeden göç etmek zorunda kalmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Zummar Musul Irak Işid Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (24)

davlet-ül islam:

Allahu ekbaarrr

11
55
yanıtYanıtla
yilmut:

burada İŞID KÜRTLERİ TEMİZLİYOR diyen mahluklara sesleniyorum. . . kürt, ermeni yada Yahudi. . . arap, zenci ya da beyaz, müslüman ya da hiristiyan HİÇ FARK ETMEZ. . . Allahın verdiği canı Allah alır. . . . birisinin öldürüldüğüne sevinen İNSAN OLAMAZ. . . hele hele bu tipler Müslüman hiç olamazlar. . . insan nasıl bu kadar kaddar olabilir. . .

60
5
yanıtYanıtla
ahmetadoocan06@hotmail.com:

kardeşim bunların tedaviye ihtiyaçları var.

yanıt0
yanıt0
riki:

ha ışid ha pkk aynı.

17
45
yanıtYanıtla
CEMAL01:

Pkk sempatizanı hainler toplu konuda bunlar görevlendirilmiş.

10
43
yanıtYanıtla
MEMET:

ALLAHIM SEN ZALİMLERE KARŞI MAZLUMLARA YARDIM ET

42
2
yanıtYanıtla
alp:

kürtleri temizliyor ışıd daha ne istiyosunuz

11
32
yanıtYanıtla
mücahitm-mucahit9@msn.com:

Sıra sanada gelecek

yanıt0
yanıt0
ypgmed_ari@hotmail.de:

olm bi kurtler temizliyor isidi senin turkmenleride koruyor senin devletin nerde lan turkmenlere yardim etmeyi birak onlardan bahset yeter

yanıt0
yanıt0
kral:

alp kürtleri temzizlerse inan sen de fazla yaşayamasın kürtler işidle baş edemiyorsa sen hiç baş edemesin faşo trk

27
11
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title