Haberler

Irak'ta Ceyşu'l Mücahidin Örgütü IŞİD'le Savaşıyor

Güncelleme:

2003 yılında kurulan Ceyşu'l Mücahidin örgütü, "ABD ve İran'ın Sünnilere yönelik saldırılarına gerekçe hazırladığı" gerekçesiyle IŞİD'e karşı saldırı başlattı.

Irak'taki Sünni silahlı gruplardan biri olan Ceyşu'l Mücahidin (Mücahitler Ordusu) örgütünün, Felluce kentinde, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne karşı saldırı başlattığı bildirildi.

IŞİD MEVKİLERİNE SALDIRI

Örgütten yapılan yazılı açıklamada, "ABD, İran ve bu ülkelerle hareket edenlerin, Sünnilere yönelik saldırılarına zemin hazırladığı, devrimin başarısızlığa uğramasına ve düşmanlarının artmasına neden olduğu" gerekçesiyle IŞİD mevkilerine yönelik saldırı düzenlendiği belirtildi.

"IŞİD SUNNİ HALKA FELAKT VE SIKINTI GETİRECEK"

"IŞİD'in Şam'da olduğu gibi Irak'ta da Sünni halka felaket ve sıkıntı getireceği" ifade edilen açıklamada, örgütün, "ülkede yeni bir iç cephe açtığı, kendilerine karşı çıkan herkesi kafir ilan edip öldürmek suretiyle sadece düşmanların çıkarlarına hizmet ettiği" savunuldu. Açıklamada ayrıca IŞİD ile çeşitli bölgelerde çatışmalara giren Ceyşu'l Mücahidin örgütünün "onurunu koruyacağı ve diz çökmeyeceği" kaydedildi.

ÖRGÜT 2003 YILINDA KURULDU

ABD'nin 2003'te Irak'ı işgalinin ardından kurulan Ceyşu'l Mücahidin örgütü, ülkedeki kabile ve aşiretlerden oluşuyor. Örgütün yaklaşık 4 binden fazla mensubu bulunuyor. Mutedil Selefi anlayışına sahip örgüt, Bağdat'ın Sünni mahallelerinde, Tikrit, Ebu Gureyb, Diyala, Enbar, Bağdat ve Felluce kentlerinde faaliyet yürütüyor. Ahfadu Sad, Cünudu's Sahra ve es-Sabitun gibi 20 alt silahlı grubu bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

İran Irak Işid Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

Türkiyem:

ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN. IŞİD DENEN KAFİR TOPLULUĞUNU TARUMAR EDİN. ONLAR GİBİ VAHŞİCE DEĞİL AMA ÖLDÜRÜN GİTSİN HEPSİN. . !

56
6
yanıtYanıtla
Hasan bin El Ensar:

ISID e karsi Mücadele edenlerin Gaza lari mubarek olsun. Isid denilen It soylarinin ve Onlara her türlü destegi verenlerin Islamla Müslümanlikla alakalari yoktur

41
2
yanıtYanıtla
urfali:

işidi canlı yaklayıp kazanlarda haşlamasını yapmak lazım. . .

27
5
yanıtYanıtla
TÜRKhakann@hotmail.com:

ABD İLE BİR OLAN KEKOLARI NE YAPMAK LAZIM

yanıt0
yanıt0
TÜRKİYEbedra-gul@hotmail.com:

TÜRK rumuzlu çok bilmiş. 1952 den beri Türkiye ABD ile birlikte. ve bu günde senin gibiler İŞID denen it sürüsüyle birlikte. . . . sana ne yapmak lazım gogo

yanıt0
yanıt0
kral:

Din insanlari gei zekali ediyor. inkar etmeyin artik ey geri zealilar! Yahu yetmezmi bu kadar kan akittiginiz!

15
11
yanıtYanıtla
MİLİS:

ne kadar çok örgüt var be. . . işi gücü olmayanların hepsi örgüt kurmuş

22
1
yanıtYanıtla
alperen:

sırtlan sörüsü iş-iti allah için islam için namus için şeref için insanlık için yok edin. . . .

17
2
yanıtYanıtla
sami:

itler birbirnin kuyruğuna basmazlar ama konu mülüman olunca birlikte hateket ederle ölen mümin öldüren mümin silahları verev Yahudi ve hıristiyanlar nekadar Müslüman ölürse onlar okadar sevinir şimdi lütfen aklımızı başımıza alalım

5
4
yanıtYanıtla
milletin efendısi:

vay anasını sayın seyirciler ulan parası olan taşeron örgüt kuruyor yakında hava korsanları da savaş uçakları alırsa şaşmayın hatta denialtı falan da olur daha olmadı çin den tank siparişleri de olabilir söylemedi demeyin sonra

9
0
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title