Haberler

Irak'taki Çatışmalar

Şırnak Müftüsü Ahmet Özkan ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Tahir Büdün, Şırnak Valiliğince Anadolu Lisesi lojmanlarına yerleştirilen 395 Yezidi’yi ziyaret etti.

Irak'ta IŞİD saldırıları nedeniyle topraklarını terk etmek zorunda kalan bir grup Yezidi, Şırnak'ta bir okula yerleştirildi.

Şırnak Valiliğince Anadolu Lisesi lojmanlarına yerleştirilen 395 Yezidi'yi Şırnak Müftüsü Ahmet Özkan ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Tahir Büdün, ziyaret etti.

Müftü Özkan, Yezidilerin içinde bulunduğu konum itibarıyla çok zor durumda olduklarını belirterek, Yezidilere yardım etmenin ve onlara kucak açmak dini bir vecibe olduğunu söyledi.

Özkan, "Irak'tan gelen bu insanların ihtiyaçlarını ülke olarak en iyi şekilde karşılıyoruz. Ülke olarak misafirperverliğimizi her alanda olduğu gibi zor koşullarda yaşayan Yezidi mültecilerine de göstermeye çalışıyoruz" dedi.

Yezidilerden Arof  Eroho da, Şırnak Valiliği'nin ve halkının kendilerine sağladığı imkan ve misafirperverlikten ötürü memnun olduklarını dile getirdi. - Şırnak

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Tahir Ahmet Özkan Irak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title