Haberler

Irak'taki Çatışmalar

Almanya Süryani Metropolit Mor Julius Hanna Aydin, Irak'ta, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Yezidilere yönelik saldırılarına ilişkin, "Bu yapılanlar Müslümanlıkla bağdaşmaz" dedi.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ü ziyaret eden Aydin, Mardin'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Irak'taki Yezidilere yönelik saldırıları kınayan Aydin, şöyle konuştu:

"Televizyonların gösterdiği görüntülerden sadece bir olaya ağladım. Süryaniler için hiçbir zaman ağlamadım, sadece Ezidiler için ağladım. Bıçaklarla çocukları kesiyorlar, bu doğru değil. Birçok çocuğu iple asmışlar. Bu nasıl bir vahşettir. Bu yapılanlar Müslümanlıkla bağdaşmaz" dedi.

Belediye başkanı Türk ise Mardin'de 5 bin yıldan bu yana Süryani, Arap, Türkmen, Kürt ve Ermeni halklarının bir arada yaşadığını bildirerek, "Büyük bir medeniyete sahip olan Süryani halkının bu topraklardan göç etmesi bizler için eksikliktir" diye konuştu.

Süryani halkının Mardin'de olmasının hem kültür açısından hem demokratik gelecek açısından çok önemli katkıları olacağını anlatan Türk, Süryani halkının kendi topraklarına dönmelerini istediklerini dile getirdi.

"Irak'ta 15 bine yakın Yezidi katledilmiştir" ifadesini kullanan Türk, 750'ye yakın kadın ve çocuğun kaçırılarak Musul pazarlarında satıldığını ifade etti. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Ferhan Türk Almanya Mardin Irak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title