Haberler

Irak'taki Çatışmalar

Musul'un Sincar bölgesinden IŞİD'in saldırıları nedeniyle kaçarak Mardin'in Midyat ilçesine gelen 338 Yezidi, Geçici Konaklama Tesisi'ndeki çadırkente yerleştirildi.

Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar bölgesinden IŞİD'in saldırıları nedeniyle kaçarak Midyat'a gelen Yezidiler, Geçici Konaklama Tesisi'ndeki çadırkente yerleştirildi.

Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye geçerek, Midyat'a gelen 338 Yezidiyi, Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürü Davut Esen ve kamp yetkilileri karşıladı.

Kayıtları yapılan Yezidiler çadırkente alındı.

AFAD İl Müdürü Davut Esen, AA muhabirine, Midyat'a gelen 338 Yezidi'nin Geçici Konaklama Tesisi'ndeki çadırkente yerleştirildiğini söyledi.

Mardin'de 66 bin Suriyeli bulunduğuna işaret eden Esen, bunun 6 bininin Midyat ve Nusaybin'deki tesislerde, geri kalanların ise çadırkentlerin dışında yaşamlarını sürdürdüğünü belirtti.

Esen, Suriye'deki iç karışıklık nedeniyle oradan Türkiye'ye gelen vatandaşlar için hükümetin talimatıyla Midyat'ta 7 bin kişilik çadırkent kurulduğunu hatırlatarak, şöyle dedi:

"Çadırkent iki bölümden oluşuyor. Bir bölümü Suriye'den gelen Araplar, bir bölümü de Suriyeli Süryaniler için ayrılmıştı. Bugüne kadar Süryaniler gelmediği için boş kalan bölüm hükümetimizin talimatıyla Irak'tan gelen Yezidilerin kullanımına açıldı. 338 Yezidi çadırkentte bulunuyor. Çadırkent dışında da yaklaşık 500 Yezidi bulunuyor. Talep etmeleri halinde onları da buraya alacağız ve tüm ihtiyaçları hükümetimizce karşılanacak."

Yezidilerin çadırkente yerleştirilirken sağlık kontrolünden geçirildiğini anlatan Esen, aşıları yapılan Yezidilerden bulaşıcı hastalık taşıdığı tespit edilenlerin tedavi edilmesi için kayıtlarının ayrı tutulduğunu ifade etti.

Kaymakam Bingöl, çadırkente yerleşen Yezidilerle yakından ilgilendi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Februniye Akyol da çadırkentte kalan Yezidileri ziyaret etti. - Mardin

Kaynak: AA / Güncel

Sincar Dağı Midyat Musul Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title