Haberler

Irak'taki Çatışmalar

IŞİD'ın saldırılarda bulunduğu Irak'ın kuzeyindeki Sincar bölgesinden Diyarbakır'a gelen hamile bir kadın, kız çocuğu dünyaya getirdi.

IŞİD'ın saldırılarda bulunduğu Irak'ın kuzeyindeki Sincar bölgesinden Diyarbakır'a gelen hamile bir kadın, kız çocuğu dünyaya getirdi.

Irak'ın Sincar bölgesinden Diyarbakır'a gelen ve Kayapınar Belediyesince Amed Spor Kompleksi'ne yerleştirilen hamile Yezidi Nesrin Heci'nin, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde kız çocuğu oldu.  Bebeğe "Dilan Amed" ismi verildi.

Anne ve bebeği Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Fatma Arşimet, spor tesisindeki odalarında ziyaret etti. Arşimet, anne ve bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirtti.

Ailenin tüm ihtiyaçlarının karşılandığını kaydeden Arşimet, şöyle konuştu:

"Anne sancılanınca arkadaşlarımız tarafından hastaneye kaldırıldı. Yirmi dört saat sağlık kontrolleri yapılıyor. Annenin yeni doğan bebeği dışında dört çocuğu daha var. Onlar da burada. Maalesef babaları ise Sincar bölgesinde olduğundan henüz çocuğunu göremedi. Umut ediyoruz ki bebek topraklarında büyüyecektir."

Çocuğu sağlıklı doğduğu için mutlu olduğunu belirten Heci ise yardımlarından dolayı belediyeye teşekkür etti.

Bir an önce memleketlerine gitmeyi arzuladıklarını ifade eden Hacı, "Beşinci çocuğumu burada doğurdum. Belediye çalışanları doğumda hep yanımda oldu. Babası küçük kızını göremedi. Topraklarımıza dönmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Daha sonra Arşimet, bebeğe çeşitli hediyeler verdi.

Belediyenin spor tesisinde Irak'tan gelen çoğu kadın ve çocuk 145 kişi kalıyor. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Sincar Dağı Diyarbakır Kayapınar Irak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title