Haberler

IŞİD'ten Kaçan 145 Yezidi Diyarbakır'a Yerleştirildi

Güncelleme:

Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar bölgesinden, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) saldırıları nedeniyle köylerini terk ederek Türkiye'ye sığınan Yezidilerden 145'i Diyarbakır'da bir spor tesisine yerleştirildi.

Sincar bölgesinde yaşadıkları mağduriyet nedeniyle topraklarını terkederek Diyarbakır'a sığınan Yezidilerden 145'i merkez Kayapınar ilçe Belediyesince Amed Spor Kompleksi'ne yerleştirildi.

Çoğunluğu kadın ve çocukların oluşturduğu aileleri ziyaret eden Kayapınar Belediye Başkanı Mehmet Ali Aydın ve Eşbaşkan Fatma Arşimet, ailelerle görüşerek, sorunlarını dinledi.

Aydın, yaptığı açıklamada, Yezidilerin tüm ihtiyaçlarının belediye tarafından karşılandığını bildirdi.

Irak'taki saldırılarda Yezidilerin göç etmeye zorlandığını ifade eden Aydın, şöyle dedi:

"IŞİD'ın saldırılarından kaçıp Diyarbakır'a gelen 200 Yezidi Sümer Park'ta barınıyor. 145 kişi ise belediyemize ait spor tesisinde kalıyor. Onları Diyarbakır'da misafir ediyoruz. Diyarbakır halkı yaşananlara karşı büyük bir duyarlılık gösteriyor. Yüzlerce aile bizleri arayarak gelenleri evlerinde misafir etmek isteğinde bulundular. Parti ve belediyeler olarak oluşturduğumuz kriz masası gelen tüm ailelerin sorunlarını çözmek için gerekli alt yapıyı oluşturduk. Bu saldırıları karşı Kürtler topraklarını, onurlarını ve kimliklerini korumak için büyük bir fedakarlık gösteriyor. Saldırıların sona ermesiyle göç etmek zorunda kalan halkımız topraklarına dönecektir." - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Sincar Dağı Diyarbakır Irak Işid Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title