Haberler

Irak'taki Çatışmalar

İHH İnsani Yardım Vakfı Ağrı Şube Başkanı Anığı: "Bizler yeryüzünde her ne sebeple olursa olsun zulmeden tüm zalim ve diktatörlere karşı olduğumuzu dili, dini, rengi ve bölgesi ne olursa olsun zulme uğrayan mazlum halkların yanında olduğumuzu ilan ediyor ve mazlumun zalimden hesap soracağı günün zalimin.

İHH İnsani Yardım Vakfı Ağrı Şube Başkanı Kerem Anığı, "Bizler yeryüzünde her ne sebeple olursa olsun zulmeden tüm zalim ve diktatörlere karşı olduğumuzu dili, dini, rengi ve bölgesi ne olursa olsun zulme uğrayan mazlum halkların yanında olduğumuzu ilan ediyor ve mazlumun zalimden hesap soracağı günün zalimin zulüm ettiği günden çok daha çetin olacağına inanıyoruz" dedi.

Ağrı'da öğle namazı çıkışında, Merkez Camisi önünde toplanan bir grup, IŞİD'in, Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar bölgesindeki sivillere yönelik saldırıları protesto amacıyla pankart ve dövizler açarak sloganlar atıp tekbir getirdi.

Grup adına basın açıklaması yapan Anığı, burada toplanma amaçlarının her türlü zalimin karşısında olduklarını bir kez daha haykırmak olduğunu belirtti.

Ortadoğu coğrafyasının bugün insanlığın sınandığı ve insani değerlerin vahşice alt üst edildiği bir yer olduğunu vurgulayan Anığı, "Zulüm çanağına dönen Ortadoğu coğrafyası yine emperyalist ve siyonist güçlerin ve onların maşalığına yapan kendilerini sözde Müslüman olarak iddia eden ancak özünde tüm insani, ahlaki ve İslami değerleri hiçe sayan zalim güçlerin elinde yine kan ağlıyor" diye konuştu.

Anığı, şöyle devam etti:

"Ortadoğu'nun yıllarca birlikte yaşamış kadim halkları olan Kürtler, Yezidiler, Türkmenler ve Araplar emperyalizmin sömürgeci anlayışı sonucu bugün IŞİD denilen eli ve yüreği kanlı terör çetesi eliyle hunharca katledilmektedir. Aynı katliamları Myanmar'da Budist çeteleri, Doğu Türkistan'da Çinli çeteler masum ve mazlum insanlara karşı pervasızca uygulamaktadır. Örneğin son bir haftadır katliamla karşı karşıya kalan Yezidi Kürt halkına yapılan saldırılar sonucu 500'e yakın insan katledilmiş bir o kadarı da esir alınmıştır. IŞİD vahşiliği karşısında savunmasız kalan mazlum Yezidi halk, çareyi dağlara ve sıcaklığın 50 dereceyi bulduğu çöllere kaçmakta bulmuştur. Böylece şu ana kadar yüzlerce çocuğun açlık ve susuzluktan ölmüştür."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı. - Ağrı

Kaynak: AA / Yerel

Musul Irak Ağrı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title