Haberler

5 Sünni Aşireti IŞİD'e Biat Etmeyi Reddetti

Güncelleme:

Irak'ın Diyala ilinde 5 Sünni aşireti, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'ne biat etmeyi kabul etmediği açıkladı.

Irak'ın Diyala ilinde 5 Sünni aşiretin terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) biat etmeyi kabul etmediği bildirildi.

AA muhabirinin aşiret kaynaklarından aldığı bilgiye göre, "İslam Ordusu, Ensaru's Sünne, Ensaru'n Nakşibendiyye, Mücahitler Tugayı ve İslami Ordu" IŞİD'e biat etmeyi reddetti.

ÇATIŞMALAR ÇIKABİLİR

IŞİD'in kendileriyle anlaşmak için dün itibarıyla tanıdığı 48 saatlik sürenin dolmasının ardından il dışına çıkmayı da kabul etmeyen Sünni gruplar ve IŞİD militanları arasında çatışmaların çıkma ihtimali olduğu belirtiliyor.

IŞİD'e biat etmeyi kabul etmeyen Sünni grupların bulunduğu Sa'diyye semtinde şu sıralar sükunetin hakim olduğu ifade edildi.

IŞİD SÜRE VERMİŞTİ

Terör örgütü IŞİD dün Sa'diyye nahiyesindeki Sünni gruplara, kendilerine biat etmeleri aksi takdirde bölgeyi terk etmeleri için 48 saat mühlet verdiğini açıklamıştı.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) başını çektiği silahlı gruplar, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerinin yanı sıra Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Ratbe ve Hadise ilçelerini ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil göç etmek zorunda kalmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Diyala Irak Işid Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

IŞİD =EŞİTTİR:

ELİ KANLI TERÖR ÖRGÜTÜ

57
3
yanıtYanıtla
HAİN KALLEŞ IŞİD:

AMERİKA VE İSRAİLİN ORTADOGUDAKİ PİYONUSUNUZ .....HRİSTİYAN AVRUPA VE SİYONİST İSRAİL OSMANLI ,SELÇUKLU VE SELAHATTİN EYYUBİ NİN İNTİKAMINI ALMAK İÇİN BU TOPLAMA ÇAPULCULARI MÜSLÜMANLARIN ÜZERİNE SALDIRTIYORLAR...ALLAH BİR ATEŞİNİZE BİN ATEŞ VERİP ÜZERİNİZE YAĞDIRSIN CEHENNEMİ BU DÜNYADA YAŞATSIN RABBİM SİZE... AMİN......

43
4
yanıtYanıtla
kenan:

vur işid vur türkmenlere vur bakalımkim kurtarabilecek onları alperenler mi ülkücüler mi kurtaracak onlar ancak havlar

21
20
yanıtYanıtla
İŞİD DÜŞMANI:

baascı ve lanetlı işid ınşalah bır bırıne gırerler bır bırını bıtırır ıkısıde lanetlıdır ebubekır bağdadı 4 yıl amerıka 1 yıl ısraıl ceza evunde yanı ıslamet bıtırme eğıtımı gürmış amerıka ve ısrail ıcın calışıyorlar ıkıncı hedefı türkıyedır asında cıkıyor sınırda tam net gürınıyor işide nasıl destek verdığı yılana destek yılan sahıbını ısırır

31
4
yanıtYanıtla
roj kurdi:

Işid e biat etmeyen aşiretler saddam huseyin e bağlı baasçılar dır baasçıların diğer adı nakşibendi ordusudur.. Işid geçmişten beri bunlarla savaşır.. islam devleti önünta engel yapıyorlar .. işid islam devletini büyütmeye çalışır.. bunlar ise maddiyat için ışide takozluk yapar.. ışid e biat etmeyen baasçılar ürdün ile barzani dostlarıdır.. o ülkelerde toplantı yaptılar.. pkk da daha önce söyledi ama pkk ışidi diğer leriyle karıştırdı.. Işid islam devletine engel olanları tepeler 20 kişi de kalsalar 1000 kişile savaşırlar hiç korkmadan...

7
28
yanıtYanıtla
EMRE:

GEÇEN HABERLERDE IRAKTA TÜRKMENLER BİZE YARDIM GELMEDİ DİYORLARDI PEKİ BU TIRLAR NEREYE GİTTİ KAFAM KARIŞTI

29
3
yanıtYanıtla
Deli_Emin:

cumhurbaskani secimlerinden sonra bu isi cozerler..

17
6
yanıtYanıtla
madur:

yav bızımkıler fılıstınle ılgılenecegıne bızım rehinelerle ılgılenseler ya ne oldu rehinelere

17
2
yanıtYanıtla
veliğluali....:

bunların müslüman olmadığını anlayan onlara katılmaz geçte olsa herkes bunların abd ve israil tarafından kullanıldığı ortaya çıkacaktır..kahrolsun wahçitçiler. bir peygamberin türbesini veya makamını bomba ile havaya uçuran bir zihniyet müslüman olamaz....

15
2
yanıtYanıtla
AHA!!!:

Rojava''da ne oldu bunlara bilen var mı??? Kobani''yi aldılar mı?

5
2
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title