Haberler

Irak'taki Çatışmalar

Şii lider Sadr, kendisine bağlı milis gruplara, IŞİD'e karşı savaşma talimatı verdiği yönündeki iddiları yalanladı.

Irak'ta Şii lider Mukteda es-Sadr, kendisine bağlı milis gruplara Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne karşı savaşma çağrısı yaptığı iddialarını yalanlandı.

Sadr'ın ofisinden yapılan yazlılı açıklamada, "Bazı medya organlarında yer alan ve sayın Sadr'ın, Barış Seriyyeleri'ni savaşa çağırdığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

Bu tür haberlerin sahte ve asılsız olduğu, ayrıca Barış Seriyyeleri'ni yıpratma amacı güttüğü ifade edilen açıklamada, bu iddiaları ortaya atan tarafların kanuni ve hukuki olarak takipçisi olunacağı vurgulandı.

Son günlerde bazı internet sitelerinde ve sosyal medyada, Sadr'ın, Barış Seriyyeleri'ni IŞİD'e karşı savaşa çağırdığı iddiaları gündeme gelmişti.

Mukteda es-Sadr, 11 Haziran'da, türbe, ziyaretgah ve mabedlerin korunması amacıyla "Barış Seriyyeleri" ismiyle milis güç kurdurmuş ancak bunların ülkedeki çatışmalara müdahil olmayacağını, sadece mukaddes mekanları korumakla görevli olduklarını belirtmişti.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun bulunduğu ülkede, IŞİD öncülüğündeki silahlı güçler, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerinde kontrolü ele geçirmişti. - Bağdat

Kaynak: AA / Güncel

Irak Işid Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title