Haberler

Irak'taki Çatışmalar

Irak Savunma Bakanlığı, Tikrit kentini, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplardan kurtarmak için geniş kapsamlı bir operasyon başlattığını duyurdu.

Irak ordusunun, Salahaddin vilayetine bağlı Tikrit'i, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) öncülüğündeki silahlı grupların elinden kurtarmak için geniş kapsamlı operasyon başlattığı bildirildi.

Irak Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Keskin kılıç" adı verilen operasyonla Tikrit'in IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplardan "temizlenmesinin hedeflendiği" belirtildi. Operasyon başladıktan 2 saat sonra Tikrit Valiliği ve Tikrit Devlet Hastanesi'nin "terör örgütünün elinden kurtarıldığı" aktarılan açıklamada, silahlı grupların hızla bölgeyi terk ettiği kaydedildi. Açıklamada, "Kuvvetlerimiz karadan tank ve toplarla, havadan savaş uçakları ve helikopter desteğinde dört bir koldan geniş kapsamlı operasyonu sürdürüyor. Tikrit özgürleştirilene kadar, operasyon aralıksız devam edecek" denildi.

Bölgedeki AA muhabiri de Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in memleketi Tikrit'in devlet binalarının bulunduğu güney kısmında, silahlı gruplar ve Irak ordu birlikleri arasında şiddetli çatışmaların sürdüğünü ifade etti.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun bulunduğu ülkede, IŞİD öncülüğündeki silahlı güçler, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerinde kontrolü ele geçirmişti. - Erbil

Kaynak: AA / Güncel

Tikrit Işid Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title