Haberler

Peşmerge Güçleri, Calevle'den IŞİD'i Püskürttü

Güncelleme:

Irak'ta çatışmaların devam ettiği Celavle kasabasında kontrol büyük oranda peşmergenin eline geçti.

Irak'ın Diyala kentinde peşmerge güçlerinin, Celavle kasabasında, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupları püskürtmek için operasyon düzenlediği bildirildi.

ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Diyala'nın Celavle kasabasının batısını kontrolünde bulunduran IŞİD militanlarıyla peşmerge arasındaki şiddetli çatışmalar sürüyor. Peşmerge, militanları tamamen kasabadan çıkarmak için havan topu ve diğer ağır silahlarla karşı saldırı düzenledi. Daha önce ağır silahlar kullanan IŞİD militanları, kasabanın kontrolünü kaybettikten sonra sadece doçka, kanas ve kaleşnikof silahlarla peşmergeye karşılık veriyor.

ASAYİŞ HENÜZ SAĞLANAMADI

Çatışmaların bilançosu hakkında bilgi vermek istemeyen bir peşmerge komutanı, üç gün önce bir keskin nişancının öldürüldüğünü ve başka birinin de bir evde saklanırken yakalandığını söyledi. Yüzbaşı Ahmet Feridun Kerim de kasabanın büyük oranda peşmergenin kontrolüne geçtiğini belirtti. Asayişi henüz tam olarak sağlayamadıklarını anlatan Kerim, özellikle geceleri farklı noktalardan kasabaya bombalı ve silahlı saldırılar olduğunu ifade etti.

KESKİN NİŞANCILAR ZORA SOKUYOR

IŞİD'e karşı ciddi ilerleme kaydettiklerini aktaran Kerim, kanas kullanan keskin nişancı militanlardan dolayı zaman zaman sıkıntı yaşadıklarını bildirdi. Kerim, Celavle kasabasını tamamen aldıktan sonra hedeflerinin IŞİD kontrolündeki Sadiye nahiyesi olacağını sözlerine ekledi.

"GÖZÜMÜZE UYKU GİRMİYORDU"

AA muhabirinin bölgedeki izlenimlerine göre çatışmalar devam ederken yerel halk, kasabayı terkediyor. Bazı erkekler ise ellerinde silahlarla peşmergeye destek oluyor. Eşiyle kasabadan kaçan Settar İsmail, çocuklarının günler önce ilk çatışmalar başladığında kasabayı terkettiğini ifade ederek, "Kuşatma ve çatışmalardan dolayı birçok gece gözümüze uyku girmiyordu. Ölüm korkusundan dolayı Kürdistan'ın diğer bölgelerine gitmeye karar verdik" dedi.

KİLOMETRELERCE YÜRÜYORLAR

Kaçan aileler, oruçlu halleriyle 40 dereceyi geçen sıcakların altında saatlerce yürüyerek güvenli Kürt bölgesine geçiyorlar. Bu arada oruç tutan bazı peşmergelerin, yorgunlukları dikkati çekiyor. Peşmerge ile IŞİD militanları arasındaki çatışmaların yoğun yaşandığı Celavle kasabasında elektrik ve su yok. Kasabadaki kamu kurumları hizmet vermiyor. Bölgede en önemli geçiş güzergahlardan biri olan Celavle Köprüsü de birkaç gün önce IŞİD militanının bombalı intihar saldırısı sonucu kullanılamaz hale geldi.

Kaynak: AA / Güncel

Celavle Diyala Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (10)

KONYALI:

Kürtler, Türkler''e Arap''lardan daha cana yakın bu yüzden Irak''ta kurulacak bir kürt devletinin yanında olmalıyız. Arap''lar tarihte her zaman bizi arkamızdan vurmuştur. İngilizlerle Fransızlarla işbirliği yaparak Osmanlı''ya hainlik eden Arap''ları desteklememeliyiz. Kürt-Türk asırlardır bu topraklarda yaşıyoruz lütfen uyanık olmalıyız. Mutlaka her kürt, bir Türk ailesinin sofrasında yemek yemiştir. Her Türk ise bir Kürt sofrasında yemek yemiştir. Misafirperver halkız kırıcı olmayalım. ABD ve İsrail''in ekmeğine yağ sürmeyelim.

46
5
yanıtYanıtla
Hakan Dinçerhakandincer_21@hotmail.com:

işte gerçek vatanperverlik bu. ayakta alkışladım. onur duydum.

yanıt0
yanıt0
ÖZGÜR:

Pişmeğeyim yobazlara bin kez tercih ederim.

11
9
yanıtYanıtla
Adınız YazınA:

NE IŞIDI ...ADAMLAR DA BU İŞİN Bİ FİGÜRANI...NEDEN HER AYAK BASDIKLARI YR KÜRTLERE GEÇİYO...Bİ BAHANE İŞİD VAR ELE LDIK

6
9
yanıtYanıtla
bahoz:

İŞİDİN HADDİNİ ANCAK KÜRTLER BİLDİRİR İŞİDİN SİLAHI YAKINDA BİTER RECEP OZAMAN NEYAPACAKSIN KÜRTLER HAK ETTİGİNİ ALIR

5
2
yanıtYanıtla
Muratt:

Daha cok degisir siz devam edin. Ölen ölene . ne kadar azalirsa israil e o kadar az is düsüyor

3
2
yanıtYanıtla
Yavuz Selim:

Her yeri ISID in bahanesinde Barzani Türklerin yasadigi bölgeleri isgal etti.Kimseden tik yok.ISID misid bahane Kürdistan kuruyorlar.Büyük oyunlar dönüyor.Amerika sesini çikarmiyor,israil sesini kesdi.Var Bunda bir bit yenigi.Vay be nerde Osmanli.

2
3
yanıtYanıtla
Turan:

Danışıklı dövüş inanmayın.

2
2
yanıtYanıtla
nolurdu acaba:

ya beyler ben anlamadımda bu ırakta buyuk bır kent yokmu hep kasabamı oralar yanı kasabayı ele gecırınce ne kadar alan kontrol edıyosun basında gordugum ellı yuz işid li falan.bu ırak denılen devletın ordusu falan yokmuymus

3
0
yanıtYanıtla
Tc38:

Azrail kıyamete hazırlık yapıyor

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title