Haberler

Irak'ta Tikritliler Evlerine Dönüyor

Irak'ta DAEŞ'ten kurtarılan Tikrit iline dönüşler başladı.

Irak'ta DAEŞ'ten kurtarılan Tikrit iline dönüşler başladı. Daha önce Kerkük'e sığınan 50 Tikritli aile, memleketlerinin yolunu tuttu.

Tikritli aileler, otobüs ve otomobillere bindirilerek Tikrit'e uğurlandı. Güvenliğin sağlanması için ailelere yol boyunca askeri konvoy eşlik edecek. AA muhabirine konuşan Kerkük Göç ve Göçmenler Müdürü Ammar Sabah, Tikrit'e ilk kafileyi gönderdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Bu aileler, Tuzhurmatu ve Amirli nahiyesini geçerek Selahaddin eyaletine ulaşacaklar. Selahaddin Valisi Rait el-Cubburi önceki gün bizimle temasa geçti ve bölgede durumun iyi olduğunu, sığınmacıların evlerine dönebileceğini söyledi. Kerkük Valisi Necmettin Kerim ve diğer yetkililerle görüşerek yola çıkacak sığınmacıların güvenliğini sağladık. Ramazan ayında da Kerkük'teki Tikritli sığınmacıları evlerine göndereceğiz."

Irak'ta devrik lider Saddam Hüseyin'in memleketi olarak bilinen Tikrit, 1 Nisan'da DAEŞ'ten kurtarılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Kerkük Tikrit Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title