Haberler

Irak'ta Şiddet Olayları

Irak'ın Kerkük kentinde polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda, 27 terör şüphelisi gözaltına alındı.

Irak'ın Kerkük kentinde polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda, 27 terör şüphelisi gözaltına alındı.

Kerkük Acil Müdahale Polis Müdürü Albay Hattap Ömer, AA muhabirine yaptığı açıklamada sabah erken saatlerde başladıkları operasyon kapsamında Bir Haziran semtindeki şüpheli evlere ve iş yerlerine baskın yaptıklarını söyledi.

Operasyonda, üzerinde kimlik çıkmayan 27 şüpheli kişiyi gözaltına aldıklarını aktaran Ömer, soruşturma sonucu zanlılardan 4'ünün terör eylemlerine karıştığını ve haklarında tutuklama kararı olduğunu tespit ettiklerini ifade etti. Gözaltına alınanların hiçbirinin Kerküklü olmadığına dikkati çeken Ömer, söz konusu kişilerin "sığınmacı" adı altında Kerkük'e girdiğini kaydetti.

Arap, Türkmen ve Kürt nüfusun birlikte yaşadığı Irak'ın kozmopolit kenti Kerkük'te, asayişi, Peşmergeler ile Irak hükümetine bağlı polisler yürütüyor. Çok sayıda sığınmacının Kerkük'e gelmesi ve kentin 20 kilometre güneyinde IŞİD militanlarının olması nedeniyle intihar eylemcilerinin şehre sızmasından korkuluyor. Güvenlik güçleri, muhtemel terör saldırılarını önlemek için gelen ihbarları ve incelemeleri değerlendirerek zaman zaman şüpheli adreslere operasyonlar düzenliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Kerkük Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title