Haberler

Irak'ta Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Etkinliği

Süleymaniye kentindeki etkinlikte Irak, Mısır ve Bangladeşli hafızlar, Kur'an ı Kerim'den sureler okudu.

Irak'ın Süleymaniye kentinde Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma etkinliği düzenlendi.

Süleymaniye Valiliği tarafından Huner Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Iraklı hafızlar Dr. Koçer Ömer ile Şeyh Hüseyin Berzenci, Mısır'dan Dr. Ahmet Ahmet ile Şeyh Muhammet Ahmet, Bangladeş'ten ise Ahmet Yusuf katıldı. Hafızların kendi ülkelerinde Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmalarında birçok defa ödül aldıkları belirtildi.

Hafızların, Kur'an-ı Kerim'den sureler okuması sırasında bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Programın koordinatörü Goran Abbas, böyle bir etkinliğin bölgede yapılmasının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Tüm ülkelerde bu düzeyde festivaller yapılarak, Kuran-ı Kerim'in güzel ve doğru okutulması sağlanıyor. Süleymaniye'nin, bölgenin kültür başkenti olduğunu söylüyoruz. Kentimizde bu tür etkinliklerin yapılması İslami eğitim açısından çok önemlidir. Bunlar hep başlangıçlardır. Ümit ediyoruz ki önümüzdeki yıllar daha çok katılımlı festivaller düzenlenir" dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkan Yardımcısı Fahrettin Kadir, etkinliğin sonunda hafızlara çeşitli hediyeler verdi. Süleymaniye halkının yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin iki gün süreceği ifade edildi. - Süleymaniye

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Süleymaniye Bangladeş Irak Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title