Haberler

Irak'ta İbadi'nin "Reform Kararları"

Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum, Başbakan Haydar el-İbadi'nin "reform kararları"na yönelik desteğini yineledi.

Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum, Başbakan Haydar el-İbadi'nin "reform kararları"na yönelik desteğini yineledi.

Masum, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) başkanlık krizinde, siyasi gruplar arasında "ara buluculuk" yapmak için başkent Bağdat'tan Süleymaniye kentine geldi. Süleymaniye Uluslararası Havalimanı'nda Vali Aso Feridun, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Polibüro Sorumlusu Mela Bahtiyar ve diğer yetkililerin karşıladığı Masum, havalimanında gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan İbadi'nin "reform kararlarına" değinen Masum, "En başından beri atılması gereken adımlardı. Ben Cumhurbaşkanı olarak bu reform düzeyindeki adımlara destek veriyorum. Irak Bakanlar Kurulunun daha aktif bir şekilde halkın lehine olacak karar alması lazım" dedi.

Irak Başbakanı İbadi'nin 9 Ağustos Pazar günü açıkladığı, 11 Ağustos Salı günü de meclisten geçen reform paketine göre, üç cumhurbaşkanlığı yardımcılığı ve başbakan yardımcılığı koltukları lağvedilmiş, ülkede geçmişteki yolsuzluk iddialarını araştıracak bir komite kurulması, yolsuzlukla suçlanan yetkililere yurt dışı seyahat yasağı konulması kararlaştırılmıştı.

"IKBY'deki başkanlık krizi"

"Kürdistan bölgesinde yaşanan başkanlık krizini çözmek için ara bulucu olmaya geldiğini" de anlatan Masum, "Krizin çözümü için tüm siyasi taraflar ve liderlerle ayrı ayrı görüşeceğim. Bu konuda görüş alışverişinde bulunulması gerektiğine inanıyorum. Sorunların çözümü için her zaman halkın hizmetindeyim" ifadelerini kullandı.

KYB Lideri ve eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'yi Süleymaniye'deki evinde ziyaret edip, Goran (Değişim) Hareketi Lideri Noşirvan Mustafa ile görüşecek olan Masum'un, yarın Erbil'de IKBY Başkanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Lideri Mesut Barzani ve diğer siyasi parti liderleriyle bir araya gelmesi bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Süleymaniye Fuat Masum Bağdat Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title