Haberler

Irak'ta Hükümet Karşıtı Gösteri

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr yanlısı binlerce kişi, reform talebiyle hükümet karşıtı gösteri düzenledi.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr yanlısı binlerce kişi, reform talebiyle hükümet karşıtı gösteri düzenledi.

Sadr yanlıları, sabah erken saatlerden itibaren Bağdat'ın merkezindeki Tahrir Meydanı'nı doldurmaya başladı. Irak bayrağı taşıyan göstericiler, yolsuzlukla mücadele edilmesi, siyasi hizipçilik ve mezhepçiliğe son verilmesi ve eski Başbakan Nuri el-Maliki'nin yargılanmasını talep etti.

Sadr, slogan atıp ayrıldı

Gösteriye kısa süreliğine katılan Şii lider Sadr, "Bağdat özgürdür, Amerika dışarı", "Irak'a evet", "Sünni ve Şii kardeştir, bu vatanı satmayız", "Reforma evet ve yolsuzluğa hayır" şeklinde slogan attıktan sonra meydandan ayrıldı.

"Hükümete yönelik talepler" diye nitelendirilen mesajı ise Şii liderin ayrılmasının ardından göstericilere okundu. Sadr'ın mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Hükümet, imtiyaz sahiplerini derhal görevden alsın. Yolsuzluk yapanlar hızla yargıya teslim edilsin ve adaletli şekilde yargılansın yoksa bunların nasıl yargılanacağını halk bilir."

Mesajında ülkedeki Yüksek Seçim Komiserliği üyelerinin tamamının görevden alınıp yerlerine bağımsız adayların atanmasını ve devlet kurumlarında kapsayıcı reformlar gerçekleştirilmesini isteyen Sadr, siyasi hizipçilikten uzak teknokratlar hükümeti kurulması gerektiğine vurgu yaptı.

"Mezhepçi hükümet sorunu"

Sadr yanlılarının düzenlediği gösteriye, sivil yönetim anlayışını benimseyen gruplardan Sivil Akım Hareketi üyeleri de katıldı.

AA muhabirine konuşan hareketin lideri Casim Hilfi, "Gösterilerimizle ulusal birliği sağladık. Burada sadece Irak bayrağını görürsünüz. Bu da ulusal kimliğe bağlılığımızı gösterir. Sorun siyasi hizipçilik ve mezhepçiliğe dayalı hükümettedir. Bu hükümet, başarısız ve liyakat sahibi olmayanların devlet müessesesine nüfuz etmesine yol açtı ve ülkeyi yönetmede aciz kaldı." diye konuştu.

"Tek bayrak Irak bayrağıdır"

Göstericilerden Muemmel el- Iraki ise ülkedeki mezhepçi politikaların faturasını özellikle gençlerin ödediğini söyleyerek, "Biz, Irak'ı birleştirmek için gösteri düzenliyoruz. Tek bayrağımız da Irak bayrağıdır. Bazıları İran ve Suudi Arabistan'a yandaşlık yapıyor. Biz buna karşıyız." ifadelerini kullandı.

Gösteri nedeniyle alınan üst düzey önlemler de dikkati çekti. Güvenlik güçleri, Bağdat'ta gösteri alanına giden yolları trafiğe kapattı.

Kaynak: AA / Güncel

Tahrir Meydanı Bağdat Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title