Haberler

Irak'ta 'Hacı Putin' Efsane Oldu

Güncelleme:

Moskova'nın IŞİD'e Irak'ta da müdahale edebileceğine yönelik iddialar gündeme gelirken Rus lideri Putin'in popülaritesi Irak'taki Şiiler arasında tavan yapmış durumda.

Rusya'nın IŞİD'e Irak'ta da müdahale edebileceğine yönelik iddialar Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in popülaritesini oldukça artırdı. Birçok Şii, 'Hacı Putin'i kurtarıcı olarak görüyor, hatta onun için türlü kent efsaneleri uyduruyor.

Sosyal medyada ise Putin, ülkenin neredeyse fahri vatandaşı ilan edildi. Hatta şöyle bir hikâye de uydurulmuş bulunuyor:

HÜSEYİN OBAMA'DAN İYİ

"Aslında Putin'in babası Iraklı bir bakkalmış. Güneydeki Nasiriye kentinde yaşarmış. Dükkanında Arapçası 'tin' olan incir de satarmış. Bu nedenle baba Putin, 'Ebu Tin' diye anılırmış. İkinci Dünya Savaşı sonrasında Ebu Tin, Rusya'ya göç etmiş. Burada 'sarışın bir Rus kızı' ile evlenmiş, oğluna da Abdülemir adını vermiş. Ancak Rusça Abdülemir demek zor olduğundan adı "Vladimir"e dönüşmüş."

"HACI PUTİN, HÜSEYİN OBAMA'DAN DAHA İYİ"

Bağdatlı taksi şoförü Ali el-Rammahi, Irak'tan göç etmemesinin tek nedeninin Putin olduğunu söylüyor. "Beni Irak'ta kalmaya Putin ikna etti. Hacı Putin, Hüseyin Obama'dan daha iyi." diyor.

Kendisi Hristiyan olan ABD Başkanı Obama'nın Kenyalı babası Müslüman'dı, bu nedenle orta adı Hüseyin. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Rusya Federasyonu Vladimir Putin Barack Obama Irak Dünya Haberler

500

Yorumlar (12)

Zijici MakujMobil-IOS:

Obama ya müslüman Putine kafir mi diyelim... Çok beklersinz böyle kafire can kurban Ebu Ali Putin!!!!

19
3
yanıtYanıtla
Biraz empati yap:

Niye erdoğan da suriyedeki binlerce insanın ölümüne sebep oldu siz ona neredeyse peygamber diyeceksiniz. Putin onları erdoğanın başlarına musallat ettiği işit nusra ve diğer guruplardan kurtardı kötümü yani.

20
1
yanıtYanıtla
kARADENIZ:

VAY BE şiiiLER!! HEP SAVAşLARDA HACLILAR YANA OLDUNUZ, BU GUNDE OYLE, TARIH YAZIYOR, SIZ MUSLUMAN OLMADINIZ, OLMASINIZDA, ! SIZLER, YAHUDILERNEN 1 VARKINIZ VARSA, BEDDE BIşEY BILMEM!

6
5
yanıtYanıtla
blueice:

Bu müslümanlar hep bu kadar cahil olmak zorunda mı?

4
0
yanıtYanıtla
turco:

Bu putinin ne olduğu belli değil. Ama pkk yandaşı olduğu kesin. Çünkü Isidi vurduğu için pkk yandaşları ona tapıyor. Hatta katil Sillo Demirtis den daha çok sevilir oldu olmalılar tarafindan. Suriye esedcileri tarafından da seviliyor. Ama yarın birgün rusya oraya yerlesirse o zaman Görürüm Ben 2. Filistinli. Kuzey irak kuzey suriye artık 2. Filistin olur. Müslümanın musluman dan başka dostu yoktur...

0
4
yanıtYanıtla
galali:

rusya her 10 yılda bir osmanlıya savaş açan ülke adamlar haçlı savaşı yapıyorum diyor siz hacı diyorsunuz suriyede israili vurmak durmuyor kendine üst kuruyor biliyor sıra onlarda okadar doğla gaz rezervi varr avrupa amerika ne kadar gelişmiş ülke varsa enerji açlığı çekiyorr adamlar kendini garantiye alıyor sadece

1
0
yanıtYanıtla
Turk:

INSAN ASAN SAHDEKAR MOLLALAR

1
0
yanıtYanıtla
Apo 47:

Yavo arab mieti kader masl uyduran milet yok bu isis bir din daha cikaracakti cahil olan inandi cahil cocugna cahilce kabul etirir al sana bir isis dini

1
0
yanıtYanıtla
mollaMobil-ANDROID:

müslüman ın insan olanını yarat ya Rabbim. Birden fazla olunca düşmana gerek kalmadı birbirini yedi çünkü

1
0
yanıtYanıtla
detail:

islam dünyasını sünni-şii diye mezhep ayrılıklarına düşürmek, islamı terör örgütleriyle özdeş göstermek günümüzün en moda fikir hesapları, keşke böyle tuhaf ayrışmalar hiç olmasa

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title