Haberler

Irak'ta Alıkonulan Diplomatların Türkiye'ye Gelmesi

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş: "MHP'li yetkililer gelişmelerden rahatsız olmuşlar" "Şuursuzca, ne söylediği belli olmayan, sonuçlarına milletçe sevinmek yerine farklı şekilde öküz altında buzağı arayarak bu tarihi sevinci küçültmek için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar"

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, MHP'li yetkililerin Irak'ta alıkonulan diplomatların sağ salim kurtarılmasından rahatsız olduğunu belirterek, "Şuursuzca, ne söylediği belli olmayan, sonuçlarına milletçe sevinmek yerine farklı şekilde öküz altında buzağı arayarak bu tarihi sevinci küçültmek için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar" dedi.

Elitaş, gazetecilerle sohbetinde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile MHP Genel Başkan yardımcılarının Kuzey Irak'ta 101 gün rehin tutulan konsolosluk görevlileriyle ilgili yaptıkları açıklamaların hazin ve üzüntü verici bulduğunu ifade etti.

"Şuursuzca, ne söylediği belli olmayan, sonuçlarına milletçe sevinmek yerine farklı şekilde öküz altında buzağı arayarak bu tarihi sevinci küçültmek için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar" diyen Elitaş, MHP'li yetkililerin gelişmeden rahatsız olmuş izlenimi verdiğini belirtti. Yapılan açıklamaların "aklı başında açıklamalar olmadığını" savunan Elitaş, şunları kaydetti:

"Farklı farklı tanımlamalar yaparak, 'IŞİD'i tanıma' gibi, hiç kimsenin aklına hayaline gelmeyen farklı söylemlerle bu sevinci hüzün haline dönüştürmek için büyük bir yanlışlık içerisinde, talihsiz açıklamalarda bulunuyorlar. 49 görevlimizin, 46 vatandaşımızın kılına zarar gelmeden, burunları kanamadan teslim alınması, kurtarılması tarihi bir önem taşımaktadır. Büyük bir başarıdır. Bu başarıyı gölgelemek için gayret gösteriyorlar. Maalesef MHPnin,  49 görevlinin sağ salim kurtarılmasından rahatsız olmuş gibi bir intiba ortaya çıkıyor.  Kargaşadan, insanların başka ülkede hayatlarını kaybetmelerinden, Türkiye'de akan kanın durmasından, kendi altlarındaki zeminin kaydığı hissi ve kaygısıyla hezeyan içinde demeçler veriyorlar. MHP'nin yetkililerine tavsiyede bulunuyorum; kan üzerinden, şiddet üzerinden, olumsuzluklar üzerinden siyaset yapmak yerine; güzellikler  ve hedefler üzerinden siyaset yapmayı kendilerine ilke edinmeliler. " - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Elitaş Ak Parti Türkiye Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title