Haberler

Irak Petrol Üretimini Artırmayı Planlıyor

Irak yönetiminin petrol fiyatlarının düşmesi nedeniyle yaşadığı kaybı hafifletmek için petrol üretimini artırmayı planladığı bildirildi.

Irak yönetiminin petrol fiyatlarının düşmesi nedeniyle yaşadığı kaybı hafifletmek için petrol üretimini artırmayı planladığı bildirildi.

AA muhabirine konuşan Irak Petrol Bakanlığı Sözcüsü İsam Cihad, "Bakanlığın planı petrol üretiminin artırılması yönünde" dedi.

Cihad, Irak hazinesinin gelirlerinin artırılması amacıyla tüm petrol üretim kapasitesini kullanmayı amaçladıklarını söyledi.

Irak parlamentosundaki Enerji, Petrol ve Gaz Komisyonu Başkanı İbrahim Bahr ise "Irak, tarihinde ilk kez aralık ayında orta ve güneydeki petrol sahalarından günde 4 milyon varil petrol üretmeyi başardı. Buna Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ve Kerkük'teki petrol sahalarından elde edilen miktarı da eklersek günlük yaklaşık 4,5 milyona ulaşıyor" diye konuştu.

Bahr, Irak'ın petrol üretim seviyesini korumasını ve bu yıl içinde artırmasını umut ettiklerini kaydederek, "Fiyatların düşmesi, bütçedeki kaybın telafi edilmesi ve gelecekte oluşabilecek herhangi bir açığın önlenmesi amacıyla üretimin iki katına çıkarılması için çabaların artırılmasını gerektiriyor" ifadelerini kullandı.

Irak Petrol Bakanlığı, aralık ayında petrol ihracatının görülmemiş şekilde arttığını ve güneydeki limanlardan yapılan ihracatın günlük 100 milyon varili aştığını açıklamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title