Haberler

Irak Parlamentosu Petrol ve Doğalgaz Komisyonu Başkanı Abdullah

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Irak Parlamentosu Petrol ve Doğalgaz Komisyonu Başkanı Arez Abdullah ile röportaj Irak Parlamentosu Petrol ve Doğalgaz Komisyonu Başkanı Arez Abdullah, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümü için "üçüncü bir tarafın" devreye girmesi gerektiğini belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Irak Parlamentosu Petrol ve Doğalgaz Komisyonu Başkanı Arez Abdullah ile röportaj Irak Parlamentosu Petrol ve Doğalgaz Komisyonu Başkanı Arez Abdullah, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümü için "üçüncü bir tarafın" devreye girmesi gerektiğini belirtti. Aynı zamanda Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Irak milletvekili olan Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Erbil de Bağdat da anlaşmaya bağlı olduğunu bildiriyor. Ancak bazen sorun yaşanıyor ve iki tarafın da buna dair makul gerekçeleri var. Sorunun çözümü için esaslı yasalara ve yaptırımlara ihtiyaç var. Ayrıca üçüncü bir tarafın devreye girmesi gerekiyor. Bu üçüncü taraf ya Irak Federal Mahkemesi ya da yeni bir anlaşma olacak" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Bağdat Erbil Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title