Haberler

Irak Ordusu Ramadi'yi Almak İçin Operasyon Başlattı

Güncelleme:

Irak güçleri ve Şii milisler, IŞİD militanlarını geçen hafta ele geçirdikleri Ramadi'den çıkarmak için operasyon başlattı.

Irak güçleri ve Şii milislerin, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarını geçen hafta ele geçirdikleri Ramadi'den çıkarmak için operasyon başlattığı bildirildi. Harekatın Ramadi'nin doğusunda Huseybe'de yoğunlaştığı belirtiliyor.

Anbar vilayetinin yönetim merkezi olan Ramadi kenti, Bağdat'a sadece 110 kilometre mesafede.

500 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ramadi'nin düşmesi, Irak hükümetini zor durumda bırakmıştı.

Kentteki çatışmalarda yaklaşık 500 kişi hayatını kaybetti.

120 bin nüfuslu kentte halkın üçte biri evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Operasyona 3,000 kadar asker ve milisin katıldığı belirtiliyor.

Anbar vilayetinden bir yetkili BBC'ye Ramadi'nin yedi kilometre doğusunda bulunan Huseybe'nin yüzde 90'ında denetimi sağladıklarını söyledi.

Anbar vilayeti Bağdat'tan batıya doğru Suriye sınırına dek uzanıyor.

VİLAYETİN YARISI IŞİD'İN ELİNDE

Irak, Suriye ve Ürdün'ü birbirine bağlayan yollara ev sahipliği yapan vilayetin yarısının IŞİD'in elinde olduğu söyleniyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ramadi Bağdat Işid Irak Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (20)

TALAT:

ışid falan muhabbet. amaç kaus ve bölünme. ırakta özerk kürdistan kuruldu şimdide suriyede kurdular adamlar aynel arap şehrini rojavaya çevirdiler bizim satılık medyada rojava diyor milleti alıştırıyor. oyunu görmüyorsunuz kimin neye çalıştığını görmüyorsunuz. bu işler erdoğan şiir okudu 4 ay hapis yattı başbakan yapıldı mağdur gösterilerek ALLAH HERŞEYİ BİLİYOR VE BUNCA İNSANIN KATLİNE SEBEP OLUP OYUNDA ROL ALIP SURİYELİLERE KUCAK AÇTIK OYUNUNU ALLAH AFETMEZ. HERŞEYİN HESABINI DÜNYA VE AHİRETTE ALLAH SORAR. IRAK VE SURİYE SONRA TÜRKİYE VE İRANDA ÖZERK KÜRT BÖLGELERİ OLUŞTURMAK İSTEYEN GÜÇLERİN HERYERDE KÖPEKLERİ VAR. YOKSA DURUM BU HALE GELMEZDİ. ERDOĞAN BARZANİ PEKAKA BU İŞTE EN BAŞINDAN BERİ ORTAK ELEMANLARIYDI KÜRESEL SERMAYE BARONLARININ. AMA ALAYININ HESABI SORULACAK.

115
3
yanıtYanıtla
5000mobilWeb@haberler.com:

Allah isidin belasini versin Barbar it soylari

12
35
yanıtYanıtla
Sal gitsinmobilWeb@haberler.com:

Gebertin şu işit itlerini

7
36
yanıtYanıtla
MHP:

ışid''in yanındayız türkiye''nin yapmadığı yapamadığı cesaret edemediği şu pkk''yı temizlesin

3
13
yanıtYanıtla
kamyoncu osman:

yetiş AMD yezitleri kesiyolar

2
8
yanıtYanıtla
metoMobil-ANDROID:

işid allah belanı versin bu bislikler akp işi allah belanızı versin

4
5
yanıtYanıtla
İSLAMCImobilWeb@haberler.com:

Bu haber yalan şu an islam devleti felluce bagdata ilerliyor

7
0
yanıtYanıtla
aliMobil-ANDROID:

kökünü kurutun ki bu itler birdaha türemedin

3
2
yanıtYanıtla
TCMobil-IOS:

İnş mağlub olurlar

3
2
yanıtYanıtla
ZULFIKAR:

selamun aleykum. isid bi sey yok varsa yezid ve sionizmin usaklari var bayraklari siya aynen kendiler gibi dir, kac sene oluyo hep yerinde cabalaniyolar onlarin amaci musliman oldurmek mahsum sivileri yakmak. kaos fesat ugursuzluk ve sapik bidat cahiler dir, yakinmda HZ MEHDI ORDUSU GELIYO, sabredin hey mazlum kardeslerim sabredin gun yeniden dogacak ALLAHIN CC IZNILE saygilarim hey mumin miletim. ozaman isid misid bi sey kalmayaca hepimiz ALLAHIN KANUNUNA GORE YASAYACAZ, SAYGILARIM ZAFER YAKINDADIR.

4
1
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title