Haberler

    Irak Ordusu Işid'i Tikrit'ten Kovdu

    Irak Ordusu Tikrit şehrini Irak Şam İslam Devleti örgütünün (IŞİD) elinden geri aldı.

    Irak Ordusu Tikrit şehrini Irak Şam İslam Devleti örgütünün (IŞİD) elinden geri aldı. Şii milislerin de destek verdiği operasyonda Iraklı askerler, uzun süren çatışmalar sonrası kontrolü sağladı.

    Ali Ekber Tugay'ından bir asker IŞİD militanlarının mayınları çoğaltarak ve daha gizli kıyafetler kullanarak yeni metotlar geliştirdiklerini, fakat buna rağmen galip geldikleri için Tanrı'ya şükrettiklerini dile getirdi.

    Amerika Birleşik Devletleri'nin önderlik ettiği koalisyon güçleri Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı mücadeleyi hava saldırıları ile destekliyor.

    Irak Ordusu başkent Bağdat'ın yaklaşık 150 km kuzeyinde yeralan Tikrit zaferinden sonra gözlerini IŞİD'in kontrolünde bulundurduğu Musul'a çevirdi.

    Öte yandan IŞİD'in elinden kurtarılan Tikrit Saddam Hüseyin'in de doğum yeri. Şiddetli çatışmalara sahne olan Tikrit kentini tekrar geri almak için düzenlenen harekata yaklaşık 3 bin Irak askeri katılmıştı.

    Yazar:

    Etiketler: Gönderildi: 31 Mart 2015

    İzlenme oranı: 0.0

    Oylar: 0

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Tikrit Işid Işid Irak Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title