Haberler

Irak: Felluce IŞİD'ten Kurtarıldı, Sırada Musul Var

Güncelleme:

Irak Başbakanı Abadi, Felluce'nin IŞİD'ten tamamen kurtarıldığını açıkladı. başbakan Abadi sıradaki hedeflerinin de Musul kenti olduğunu söyledi.

Felluce kentinde IŞİD'in elinde bulunan son bölgeyi de ele geçerdiğini ilan eden Irak ordu birlikleri, sonraki hedefin Musul olduğunu duyurdu.

"IRAK BAYRAĞI FELLUCE'DE DALGALANIYOR, ALLAH'IN İZNİYLE YAKINDA MUSUL'DA DALGALANACAK"

Irak Başbakanı Haydar Abadi, "Size söz verdiğimiz gibi Irak bayrağı bugün Felluce'de dalgalanıyor ve Allah'ın izniyle yakında da Musul'da dalgalanacak" dedi. Abadi'nin açıklamayı siyah bir Irak ordu üniforması ile yapması dikkat çekti.

"KESİN ZAFER"

Iraklı güçler Bağdat'ın batısında bulunan ve başkente bir saat mesafedeki Felluce kent merkezine geçen hafta ulaşmış ve kentin bazı bölgelerde mevzilenen militanlarla çatışmaya başlamıştı. Irak ordusunun Felluce operasyonunun yöneten komutan kente hakim olduklarını açıklayarak "kesin zafer" ilan etti.

Felluce kentinin ele geçirilmesi, Irak ordusunun, IŞİD'in Irak ve Suriye'de elinde bulundurduğu şehirlerin en büyüğü olan Musul'u yeniden ele geçirme amacıyla başlattığı geniş operasyonun ilk önemli adımı olarak nitelendiriliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Musul Irak Dünya Haberler

500

Yorumlar (6)

toby:

abd. rus ve iranlı mallar yardım etmese bir halt yapamazlar

5
3
yanıtYanıtla
alman:

vur vur inlesin isitci itler dinlesi ALLAH yardimciniz olsun

6
0
yanıtYanıtla
adam:

ISIDseverler nasil kuduruyorlar ama;-))) Allah yardimiciniz olsun, temizleyin ülkenizi bu pisliklerden.

4
0
yanıtYanıtla
dfjd:

sibel

0
1
yanıtYanıtla
şş:

ışid ypg daiş

0
0
yanıtYanıtla
volan dişlisi:

Hanginizin Allahı bu. işidin mi irak ordusunun mu? Komiksiniz.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title