Haberler

Irak'ın Tuzhurmatu İlçesindeki Gerginlik

Tuzhurmatu'daki Türkmen ve Kürt siyasi taraflarından detaylar - Selahaddin eski Vali Yardımcısı Kasım Berzenci, KYB Tuzhurmatu İlçe Başkanı Mala Kerim Şükür ve ITC Selahaddin İl Başkanı Heytem Muhtaroğlu açıklamaları Irak'ın Selahaddin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinde bir süredir gerginlik yaşayan Şii Türkmenler ile Kürtlerin temsilcileri, kendi aralarında uzlaştı ve ortamı "yumuşatıcı" adımlar atma kararı aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ - Tuzhurmatu'daki Türkmen ve Kürt siyasi taraflarından detaylar - Selahaddin eski Vali Yardımcısı Kasım Berzenci, KYB Tuzhurmatu İlçe Başkanı Mala Kerim Şükür ve ITC Selahaddin İl Başkanı Heytem Muhtaroğlu açıklamaları Irak'ın Selahaddin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinde bir süredir gerginlik yaşayan Şii Türkmenler ile Kürtlerin temsilcileri, kendi aralarında uzlaştı ve ortamı "yumuşatıcı" adımlar atma kararı aldı. Tuzhurmatu'daki Türkmen ve Kürt siyasi taraflar, Kürdistan Yurtseverler Biriliği'nin (KYB) ilçe ofisinde bir araya geldi. Basına kapalı üç saat süren "güvenlik ve barış toplantısı"nın ardından alınan kararlar, kamuoyu ile paylaşıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title