Haberler

Irak'ın Diyale İlinde Yerel Yönetim Protestosu

Dha DIŞ HABER- Irak'ın Diyale ilinde yerel yönetim protestosu Irak'ta ülke genelinde uzun süredir elektrik, içme suyu gibi bazı temel hizmetler aksıyor ve sürekli verilemiyor.

Dha DIŞ HABER- Irak'ın Diyale ilinde yerel yönetim protestosu

Irak'ta ülke genelinde uzun süredir elektrik, içme suyu gibi bazı temel hizmetler aksıyor ve sürekli verilemiyor.

Başkent Bağdat'ta olduğu gibi ülkenin dört bir yanında süregelen bu durum, Diyale ilinde de protesto edildi. Yüzlerce vatandaş elektrik kesintileri ve diğer hizmet alanlarındaki aksaklıklarla devlet kurumlarındaki yolsuzluklar nedeniyle gösteri düzenledi. Göstericiler Diyale'de yerel yönetim yetkililerine sağlanan özel imkanların da kaldırılmasını istedi. Yönetim aleyhine gösteri yapan göstericiler, güvenlik, temiz içme suyu, elektrik kesintilerindeki sorun ile ülkedeki yolsuzlukların giderilmesini istedi. Diyale İl Meclisi ile Valilik önünde toplanan eylemciler, taşıdıkları Irak bayraklarıyla yolsuzlukla suçladıkları yerel yönetimdeki yetkililerin görevi bırakmasını istedi.

Göstericiler, Başbakan Haydar el-İbadi'nin reform adımlarını takdirle karşıladıklarını ve bunu ivedilikle sürdürmesini istediler.

DHA'ya konuşan bazı göstericiler Diyale'de yerel yönetimde görevlilere sağlanan maddi imkanların mutlak suretle kesilmesini isteyerek, bu gösterilerin mutlaka bir sonuç vermesi gerektiğini belirttiler. Diyale'deki güvenlik sorununu da dile getiren göstericiler hükümet ve yetkililerin artık ciddi şekilde harekete geçmesini talep ettiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bağdat Irak Dha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title