Haberler

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Maliki Açıklaması

Irak'ta Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuri el-Maliki, Suudi Arabistan'ın "Dünyadaki terör örgütlerinin çıkış noktası oluşturduğunu" belirterek, uluslararası vesayet altına alınması gerektiğini savundu.

Irak'ta Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuri el-Maliki, Suudi Arabistan'ın "Dünyadaki terör örgütlerinin çıkış noktası oluşturduğunu" belirterek, uluslararası vesayet altına alınması gerektiğini savundu.

Maliki, İran'ın başkenti Tahran'da, "Dünya Ehl-i Beyt Umumi Cemiyeti' konferansında yaptığı konuşmada, "Ehl-i Beyt'in her yerde maruz kaldığı iki büyük sorun var. Bunlar 'Vahabilik' ve 'Siyonizm'dir" dedi.

"Tekfiri grupların bitirilmesi için hiçbir askeri, siyasi ve basın yoluyla çabalar fayda sağlamayacak" diyen Maliki, "Çünkü el-Kaide, Taliban, el-Şebab, Boko Haram, el-Nusra, DAEŞ, Ensar'ul İslam, Ensar'ul Şeri'a, Ceyşu'l Sahaba ve diğerleri Vahabi inancının meşru yavrularıdır. Bunların inançsal, mali ve istihbari üretimi Suudi Arabistan tarafından gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

Maliki, bunlardan gelen şerrin yayılmasını hafifletmek ve frenlemenin tek çözüm yolunun, "Suudi Arabistan'ı boykot ve uluslararası vesayet altına almaktır" diye konuştu.

Maliki, "Dünya Ehl-i Beyt Umumi Cemiyeti" tarafından düzenlenen toplantıya katılmak üzere dün Tahran'a gitmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan Tahran İran Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title