Haberler

Irak Cumhurbaşkanı Masum Ankara'da (1)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum'u Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşıladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum'u Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşıladı.

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle geldiği Ankara'da ilk önce Anıtkabir'i ziyaret etti. Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulunan Masum, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti ve Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Masum, deftere şunları yazdı: "Irak halkı, Türkiye'nin siyasi, ekonomik ve diğer alanlardaki başarılarına ve gelişmelerine hayranlık duymaktadır. Bunun için, modern Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün esas rolünü yad etmek zorundayız."

Daha sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na hareket eden Masum'u Irak ve Türk bayraklarını taşıyan atlı süvariler, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın önündeki caddede karşılayarak protokol kapısına kadar eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Masum'u Saray'ın ana giriş kapısında karşıladı.

Erdoğan ve Masum'un tören alanındaki yerlerini almasının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülke milli marşları çalındı. Fuad Masum, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı denetleyerek, Türkçe "Merhaba asker" diye selamladı.

İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında Erdoğan ve Masum, merdivenlerde Türkiye ve Irak bayrakları önünde el sıkışarak, basın mensuplarına poz verdiler.

Karşılama törenine İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ve Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar katıldı. Vali Kılıçlar, cep telefonuyla tören öncesi 16 Türk devletinin kıyafetleriyle tören alanında bulunan askerlerin fotoğraflarını çekmesi dikkati çekti.

Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Erdoğan ve Masum, ortak basın toplantısı düzenleyecek. Ardından

Erdoğan, Masum onuruna öğle yemeği verecek.

Masum, gün içinde TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile heyetler arası görüşmeye katılacak. Daha sonra, Başbakan Ahmet Davutoğlu Masum ile Sheraton Otel'de görüşecek.

Masum, 23 Nisan'da İstanbul'da, Çanakkale Savaşları'nın 100. Yıl Dönümü Anma Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenecek Barış Zirvesi'ne de katılacak. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Fuat Masum Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title