Haberler

Irak'a Yük Taşıyan Şoförlerden Sınır Kapısında İftar

Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'a yük taşıyan ve geçiş işlemleri iftar saatine denk gelen şoförler, tırlarda hazırladıkları yemeklerle iftar yapıyor.

Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'a yük taşıyan ve geçiş işlemleri iftar saatine denk gelen şoförler, tırlarda hazırladıkları yemeklerle toplu şekilde iftar açıyor.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden yükledikleri ürünlerin Irak'a nakliyesini gerçekleştiren tır şoförleri sınır kapısındaki geçiş işlemleri için zaman zaman sıra bekliyor.

İftar saatinde nerede olacaklarını bilmeden yola koyulan şoförler, tırlarda taşıdıkları yükün dışında oruçlarını açacakları gıda malzemesi de bulunduruyorlar.

İftara yaklaşık bir saat kala tırları uygun bir yere park eden şoförler, oruçlarını açmak için yemek hazırlığına başlıyor. Irak'a geçiş işlemleri iftar saatine denk gelen şoförler hazırladıkları yemeklerle toplu şekilde iftar yapıyor.

Tır şoförü Hüseyin Sözen, AA muhabirine, evinin geçimini sağlamak için ramazanda da çalışmak zorunda olduğunu belirterek, iftarda nerede olacaklarını bilmedikleri için hazırlıklı olarak yola çıktıklarını söyledi.

Yola çıkmadan önce mutlaka tırlarda ki yemek sandıklarını gıda maddeleriyle doldurduklarını ifade eden Sözen, iftar saatinde park ettikleri araçlarında hazırladıkları sofrada oruçlarını açtıklarını kaydetti.

Murat Haslı ise, ramazanda evlerinden uzakta olmanın sıkıntısını yaşadıklarını anlattı.

İftarda ve sahurda hazırlıklı olmamaları halinde yiyecek bulma sorunu yaşadıklarını ifade eden Haslı, kimi zaman yol kenarında kimi zamanda sınır kapısında iftara denk geldiklerini dile getirdi. - Şırnak

Kaynak: AA / Yerel

Habur Sınır Kapısı Türkiye Silopi Irak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title