Haberler

İpsala'ya Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Açılacak

İpsala ilçesine 4 yıllık uygulamalı bilimler yüksekokulunun açılacağı bildirildi.

İpsala ilçesine 4 yıllık uygulamalı bilimler yüksekokulunun açılacağı bildirildi.

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen toplantıda, ilçeye her alanda yatırımın gelmesi için gayret gösterdiklerini söyledi.

Eğitim alanındaki yatırımlar kapsamında ilçeye 4 yıllık uygulamalı bilimler yüksekokulunun açılacağını aktaran Kerman, şunları kaydetti:

"Çalışmalarımız neticesinde TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop hocamızın destekleri ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nun onayı ile ilçemizin hayalini gerçekleştiriyoruz. Bu okulun açılmasına destek olan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop'a, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'na, AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe'ye, İpsala Kaymakamımız Ali Uysal'a teşekkür ediyoruz. İlçemize için hayırlı olsun."

İpsala Meslek Yükseokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hayati Arda ise bu kapsamda çalışmaların başladığını ifade etti.

Hazırladıkları dosyayı üniversitenin senatosuna sunacaklarını dile getiren Arda, şunları söyledi:

"Kurulması planlanan okulda başlangıçta 2 bölüm olacak. Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü ile Tarım İşletmeciliği Bölümlerine ilk yıl 50'şer öğrenci alınacaktır. Açılacak okul 4 yıllık olması nedeniyle Batı Trakya ve diğer Balkan ülkelerinin çocuklarının eğitim görmesine imkan sağlayacaktır. Özellikle batı Trakya'nın İpsala'ya çok yakın olması ve buradaki öğrencilerin ulaşımının daha kolay olmasından dolayı ayrı bir önem arz etmektedir. Bu özellikleriyle İpsala Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu uluslararası düzeyde tercih görecek bir okul olacaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Üniversitesi Mustafa Şentop Mehmet Kerman İpsala Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title