Haberler

İpsala Sınır Kapısında Rüşvet Operasyonu: 15 Gözaltı

Edirne’nin İpsala Gümrük Kapısı’ndan, sahte ürün ve malzemeleri rüşvet ve para karşılığı illegal yollardan yurt dışına çıkış sağladığı belirlenen 9’u gümrük memuru 6’sı sivil toplam 15 kişi gözaltına alındı.

Edirne'nin İpsala Gümrük Kapısı'ndan, sahte ürün ve malzemeleri rüşvet ve para karşılığı illegal yollardan yurt dışına çıkış sağladığı belirlenen 9'u gümrük memuru 6'sı sivil toplam 15 kişi gözaltına alındı.

Edirne'nin İpsala Gümrük Kapısı'nda gerçekleşen 'rüşvet' operasyonunda, sahte ürün ve malzemeleri rüşvet ve para karşılığı illegal yollardan yurt dışına çıkış sağladığı belirlenen 9 gümrük memurunun aldıkları rüşveti eşit dağıtmak için havuz sistemi kurarak kayda aldıkları ve daha sonra kendi aralarında paylaştıkları tespit edildi. Edirne Valisi Şahin, "3-4 aylık takibin sonucunda bir rüşvet ve görevi kötüye kullanma hususiyeti ortadadır. Suç gerçekleşmiştir. Nakıs teşebbüs düzeyinde kalmamıştır" dedi.

İpsala Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 4 ay önce başlatılan teknik ve fiziki takibin ardından önceki gün gümrükte gerçekleştirilen operasyonda gözaltı sayısı 15'e yükseldi. İpsala Gümrük Kapısı'nda görevli 9 muhafaza memurunun yanı sıra dün ihracat firmalarının taklit ürünlerini taşıyan kargo şirketi yönetici, sahibi ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu 6 kişi daha gözaltına alındı. İfadeleri alınan 15 şüpheli 'rüşvet almak, görevini kötüye kullanma ve rüşvet vermek' suçlamalarıyla adli makamlara sevk edildi.

"SUÇ GERÇEKLEŞMİŞTİR, NAKIS TEŞEBBÜS DÜZEYİNDE KALMAMIŞTIR"

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, teknik ve fiziki takibin ardından gümrükte gerçekleştirilen operasyonun ardından tüm belgelerin açığa çıktığını dile getirerek, "Bu sadece bugün olan bir şey değil. 3-4 aylık takibin sonucunda bir rüşvet ve görevi kötüye kullanma hususiyeti ortadadır. Bütün belgeler açığa çıkmıştır. Operasyon başarıyla sonuçlanmıştır. Operasyonda sadece İpsala'daki memurlar değil İstanbul'daki gümrük memurları da bu işin kapsamındadır. Biz de dün itibariyle onları görevlerinden uzaklaştırdık ve ilgili bakanlığa ilettik. Gerçekleşen bir olay var. Zaten ilgili kişilerde 'biz şu kadar rüşvet verdik', 'bu kadar kişiye para verdik' diye söylemekteler. Suç gerçekleşmiştir. Nakıs teşebbüs düzeyinde kalmamıştır" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İpsala Gümrük Kapısı Dursun Ali Şahin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title