Haberler

İpsala'da Yağan Dolu Ekili Alanlara Zarar Verdi

İpsala ilçesine bağlı Balabancık köyünde yağan dolu yaklaşık 2 bin dekar ekili alana zarar verdi.

İpsala ilçesine bağlı Balabancık köyünde yağan dolu yaklaşık 2 bin dekar ekili alana zarar verdi.

Edirne'de sabaha karşı etkili olan kuvvetli sağanak İpsala ilçesinde bazı bölgelere dolu şeklinde yağdı. Yaklaşık 10 dakika süren dolu yağışı özellikle Balabancık köyündeki kavun, karpuz, çeltik, ayçiçeği ve buğday ekili araziye zarar verdi.

Dolu yağışının ardından zarar gören arazileri yerinde incelemek üzere köye gelen CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, AA muhabirine dolunun köyde ekili yaklaşık 2 bin dekar araziye zarar verdiğini söyledi.

Çiftçinin büyük zararı olduğunu aktaran Gaytancıoğlu, şunları kaydetti:

"Çiftçimiz yıllardır emeğinin karşılığını zaten alamıyor birde üstüne bu dolu zararında bu bölgede yaklaşık 870 dekar kavun tarlası tamamen yok olmuş sanki tarlaya hiçbirşey ekilmemiş gibi. Ayrıca ayçiçeği, mısır, buğday ciddi zararlar var. Bu bölgede yaklaşık bin dekar çeltik alanında da zarar var belki çeltikler biraz kendini toplaya bilir ama yinede yüzde 50'ye yakın verim düşüklüğü olabilir.

Üreticilerle yaptığımız görüşmelerde hiçbirinin sigortasının olmadığını öğrendik, sigorta böyle riskli ürünlerde mutlaka gerekli ama çiftçimizin parası olmadığı için yaptıramıyor, yapılanlarda böyle zararlrda ekspertis hatalarından yine çiftçimiz mağdur edilmektedir. Çiftçilerimizin borçlarının ertelenmesi için Meclis'te bu konularda çalışma yapacağız."

Üretici İrfan Yamanda kavun ekili arazisinin doluyla harap olduğunu, zararlarının karşılanmasını istediğini kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Okan Gaytancıoğlu Balabancık İpsala Yağan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title