Haberler

İPKB, 28 Okulu Daha Depreme Karşı Yıkıp Yeniden Yapıyor

İPKB, 28 okulu daha yıkıp yeniden yapıyor. Okullar tamamlandığında 926 derslikte 33 bin 72 öğrenci güvenli bir şekilde eğitim alma imkânına kavuşacak.

Eğitime dev hizmet

Olası depreme karşı İstanbul'daki okulların yeniden yapımını gerçekleştiren İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), İSMEP projesi kapsamında, 3'ü engelli okulu olmak üzere 28 okulu daha yıkıp yeniden yapıyor. Yeniden yapımı için ihaleye çıkılan okulların yaklaşık olarak 200 milyon TL'ye mal olması bekleniyor. Okullar tamamlandığında 926 derslikte 33 bin 72 öğrenci güvenli bir şekilde eğitim alma imkânına kavuşacak.

Engellileri unutmadı

İPKB, engellilere yönelik zihinsel, işitme ve serebral palsili (beyin felçli) çocuklara eğitim veren Ataşehir Yunus Emre Engelli Çocuklar Okulu, Bağcılar Sancaktepe Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi ve Beyoğlu Halıcıoğlu İşitme Engelliler İlköğretim Okulu'nu da İSMEP kapsamına aldı. İPKB'nin engelli çocuklara yönelik yapacağı okulların tasarımlarında, diğer okullardan farklı bina ve donanım özelliklerine yer verilecek. Okullar, çocukların hem eğitim, hem de fiziki gelişimlerini sağlayacak cihazlarla donatılacak.

Yıkılıp yeniden yapılacak okulların isimleri ise şöyle: Bahçelievler Cuhmuriyet Anadolu Lisesi, Ümraniye Hasan Tahsin İlkokulu, Bakırköy Halil Vedat Fıratlı İlköğretim Okulu, Üsküdar Kadriye Mehmet Koparan İlkokulu, Ümraniye Nihat Sami Banarlı Ortaokulu, Eyüp Serdar Aksun İlköğretim Okulu, Beykoz İshakağa İlköğretim Okulu , Bahçelievler Fikret Yüzatlı İlkokulu, Bahçelievler Şirintepe Ortaokulu, Bayrampaşa Halide Canayakın Anaokulu ve Yıldırım Sağlık Ocağı, Eyüp Kılıçarslan İmam Hatip Ortaokulu, Eyüp Şair Nabi İlkokulu, Sultangazi 50. Yıl İlköğretim Okulu, Ataşehir Yunus Emre İşitme Engelliler İ.Ö.O., Bağçılar Sancaktepe E.U.O. Mesleki E.M., Beyoğlu Halıcoğlu İşitme Engelliler İ.Ö.O., Arnavutköy Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Kağıthane Refet Angın İmam Hatip Ortaokulu, Sancaktepe Tolgacan Sipahi İmam Hatip Ortaokulu, Üsküdar Kısıklı Ortaokulu, Kağıthane Çeliktepe İlköğretim Okulu, Kadıköy İbrahim Öktem İlkokulu, Beykoz Selahattin Karakaslı İmam Hatip Ortaokulu, Ümraniye Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi, Bahçelievler Adnan Menderes Anadolu Lisesi, Pendik Dolayoba Korkut Evirgen İlkokulu, Eyüp Ragıp Kutmangil İlkokulu ve Alibeyköy EML.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bahçelievler Sancaktepe Ataşehir Eyüp Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title