Haberler

iPhone ve iPad sahiplerine müjde! iOS 8 geldi!

Güncelleme:

iPhone kullanıcılarının merakla beklediği iOS 8 mobil işletim sistemi güncellemesi bugün gerçekleşti. iOS 8'in desteklendiği cihazların kullanıcıları iOS 8'in yeniliklerinden faydalanmaya başlayabilirler. iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S5 ve yeni nesil iPod Touch, iPad 2, iPad Retina, iPad Air, iPad Mini, iPad Mini Retina modellerine sahip kullanıcılar iOS 8'i kullanabilecekler. Kullanıcılara pek çok yeni özellik sunan iOS 8 cihazda en az 5 GB'lık boş yere duyuyor.

iOS 8'in YENİLİKLERİ

Mesaj: Mesajlarınızı sesli olarak kaydedip gönderebiliyorsunuz. İsterseniz bu mesaj 2 dakika sonra otomatik olarak karşı tarafın cihazından silinebiliyor. Mesaj detaylarına dokunarak bulunduğunuz konumu mesaj olarak istediğiniz kişiye gönderebilirsiniz. Mesaj detayları menüsüne girdiğinizde paylaşım yaptığınız tüm fotoğraf ve videoları görebilirsiniz. Herhangi bir yazışmaya ad verilebilir veya mesaj grubu oluşturup kişi ekleme veya çıkarma yapılabilirsiniz. Gelen mesaja cevap vermek için artık uygulamadan çıkmak gerekmiyor.

Aile Paylaşımı: iTunes, iBooks ve App Store satın alımlarını altıya kadar aile üyesiyle artık ücretsiz paylaşmak mümkün. Aile tarafından satın alınan dijital içerikler tek bir kredi kartı üzerinden kontrol edilebiliyor. Ebeveynler "Satın Alınmasını İste" özelliğini aktive ederek çocukların yaptığı satın almalara onay verebilir.

Devamlılık: Herhangi bir Apple bilgisayardan başladığınız bir işleme (e-posta yazmak, metin dosyası oluşturmak vb.) bir başka cihazdan devam edebiliyorsunuz. Bir aygıtta yapılan düzenleme aygıtların tümünde otomatik olarak güncelleniyor. Bir aygıttan diğerine geçerken yapılan çalışma "Handoff" özelliği sayesinde sorunsuzca sürdürülebiliyor.

Klavye: Android cihazlarda olduğu gibi 3. parti klavye yazılımlarına artık izin var. Ayrıca yine Android işletim sisteminde olan metin yazarken kelime önerme özelliği de mevcut. Türkçe yazım denetimi destekleniyor.

Fotoğraf: Fotoğraf düzenle özelliğinde artık renkleri değiştirmek veya ışık düzeyini detaylıca ayarlamak mümkün. Ayrıca istediğiniz fotoğrafı kolayca siyah-beyaz yapabilirsiniz. Zaman, mekan veya konuma göre fotoğraf arşivinde arama yapılabiliyor.

Video: iOS 8'le birlikte zaman atlamalı çekim tekniğini (time-lapse) kullanarak video çekme özelliği geliyor. Bu özellik sayesinde oldukça ilginç video çalışmaları yapılabilir.

Sağlık: Yeni sağlık uygulaması HealthKit sayesinde, sağlık ve fitness verilerini okumak ve analiz etmek artık çok kolay. HealthKit uygulaması sağlık verilerini diğer uygulamalarla güvenli bir şekilde paylaşıyor.

Safari Web Tarayıcı: Kişisel verileri koruyan DuckDuckGo arama motoru, Safari tarayıcı tarafından artık destekleniyor. Kredi kartının fotoğrafını Kamera uygulamasıyla çektiğinizde, kart numarası kolayca Safari tarayıcıya aktarılabiliyor.

Favoriler: Giriş tuşuna iki kez dokunulduğunda açılan menüde, hızlı arama yapmak istenen numaralar belirlenebiliyor.

App Store: App Store'da en çok yapılan aramalar artık liste halinde sıralanıyor. Uygulamalar kategorisinde ise artık daha fazla seçenek var.

Widgetler: Bildirim merkezinde hava durumu, takvim veya borsa bilgileri için 3. parti uygulamalarına artık izin veriliyor.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

iPod Touch Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title