Haberler

iPhone 7 Çıkış Tarihi, Fiyatı, Özellikleri ve Söylentiler

ilandır
Güncelleme:

iPhone 7 Çıkış Tarihi, iPhone 7 Fiyatı ve akıllı telefonun tüm özellikleri bu makalede kaleme alınmıştır.

Geçtiğimiz günlerde yapılan Apple etkinliğiyle beraber yeni 4 inçlik modelduyuruldu fakat firma, asıl bombasını iPhone 7 ile patlatacak. Bu sene çıkacak olan iPhone 7 ürünü, çok daha üst düzey bir ürün olacak. Peki iPhone 7'nin teknik özellikleri nasıl olacak? iPhone 7 ne zaman çıkacak, ne kadara satılacak?

iPhone 7 Çıkış Tarihi – iPhone 7 Ne Zaman Çıkacak?

Apple her zaman takvime sadık kalan bir firma olarak biliniyor ve son birkaç iPhone'un tamamı Eylül ayında satışa sunuldu. Dolayısıyla rahatlıkla iPhone 7'nin Eylül ayında çıkacağını söyleyebiliriz. Fakat bazı güvenilir kaynaklar da Apple'ın telefonu pazara biraz daha erken sunabileceğini iddia ediyor. Buna rağmen ne kadar "erken" olduğu ise henüz muamma.

iPhone 7 Tasarımı

iPhone 6S modeli aynı iPhone 6 gibi gözüküyordu fakat durum muhtemelen iPhone 7 ile tamamen değişecek. Her ne kadar şu anda elimizde kesin şeyler olmasa da, ortada bazı söylentiler dolaşıyor.

Bunlara göre iPhone 7, iPhone 6S'ye göre daha ince yapıda olacak. Bu inceliğin 6-7mm arası gibi bir rakam olacağı söylenirken, gereksiz bulanlar da var çünkü batarya ömrü kısalabilir. Yine de Samsung Galaxy S6 örneğini düşününce, karamsar olmaya gerek yok. Ayrıca söylentilere göre telefonun çiplerini de TSMC yapıyor ve bu sayede genişlikten yapılan tasarruf, telefonun özelliklerinde kısmaya götürmeyecektir.

Bir diğer söylentiye göre ise iPhone 7 tamamen metal, yekpare bir kasadan ve çerçevesiz bir ekrandan oluşacak. Bu da iPhone tasarımı için çok önemli bir değişiklik olacaktır çünkü daha önce böyle bir durum yaşanmamıştı.

Bilindiği gibi eski iPhone'larda IP sertifikası yoktu fakat iPhone 7'nin su geçirmez özelliklerde geleceği düşünülüyor. Hatta bu yeni teknolojinin adı "Pixel Eyes" olacak ve eller ıslakken de telefonu kullanmak mümkün olacak. Ayrıca LCD teknolojisinde de değişime gidilmesi bekleniyor.

iPhone 7 Ekranı

telefonu geniş çözünürlüklü bir ekranla gelebilir. En azından DigiTimes kaynakları bunu iddia ediyor ve iddialara göre bu Quad HD, hatta 4K bile olabilir. Aslında pek çok Android telefonda Quad HD ekranlar bulunuyor ve Sony Xperia Z5 Premium, 4K teknolojisini kullanıyor.

Dolayısıyla Apple'ın da yeni amiral gemisi telefonu için çözünürlüğü artırması çok normal olur. Buna rağmen, iPhone 6S'in 1080p dahi olmadığını düşününce, 4K çözünürlük ihtimaline şimdilik hayal diyebiliriz.

iPhone 7'nin ekran çözünürlüğü yükselirse, tabii ki telefonun kendisinin de skalası büyüyecektir. Özellikle rakip markalar düşünülünce, yeni iPhone 7, 4.7 inç ile 5.5 inç arasında olabilir.

Ayrıca iPhone 7'nin LCD arka ışığının ilk görüntüleri güvenilir Fransız blog sitesi NoWhereElse'den gelmişti ve iPhone 7 ile iPhone 6s panellerini gösteriyordu. Bu fotoğraflarda tüm konektörlerin farklı bölgelerde olduğunu görüyorduk. Bu da demek oluyor ki, birkaç tasarım değişikliği yaşanacak. Ayrıca LCD ekrandan, OLED ekrana geçileceği söylentileri de var.

Hatta bir söylentiye göre, iPhone 7S OLED ekrana geçen ilk Apple telefonu olacak.

Ayrıca 'ın son aldığı patentler de düşünülünce, iPhone 7'nin ekranının kırılmasının da daha zor olacağı düşünülüyor. 3D Touch ise tekrar geri dönüyor ve geliştirilmiş şekilde, Apple'ın yeni amiral gemisi telefonunda da bulunacak.

Ayrıca AMOLED ekran konusunda yine de çok umutlu olmamak lazım çünkü sektörün önde gelen analistlerinden Ming-Chi Kuo'ya göre, Apple bu tip ekranlara 2019'dan önce geçiş yapmayacak.

iPhone 7 Rakipleri – Alternatifleri

iPhone 7 henüz çıkmadı ve biraz daha süresi var. Dolayısıyla, rakiplerinde de durum aynı. En büyük rakip olarak şimdilikile Galaxy S7 gözüküyor. Bu her iki telefon da, inceleme notlarında ciddi beğeni aldılar.

Ayrıca HTC'nin yeni telefonu One M10 da büyük ihtimalle kıymetli bir alternatif olacak. Buna rağmen henüz hakkında pek fazla bilgimiz yok. Ek olarak, 4 inç ekranlı iPhone SE de iphone 7 için iyi bir alternatif gibi duruyor.

iPhone 7 Kamerası ve B ataryası

Apple, kamera konusunda iPhone 6s ile birlikte uzun yıllar sonra değişme giderek, eski 8MP lensi, yeni 12MP olan ile değiştirmişti. Ayrıca ön kamera da selfie fotoğraflar için 5 megapiksele yükseltilmişti.

Bilindiği gibi, Apple bu gibi kamera değişikliklerini çok uzun aralıklarla yapıyor ve bunu düşününce de, iPhone 7'de herhangi bir megapiksel değişikliği olacağını söyleyemeyiz ama yine de performansta düzeltmeler ve ek özellikler olası. Mesela, optik görüntü sabitleyicisi olabilir?

Fransız sızıntı sitesi NoWhereElse.fr'de ayrıca iPhone 7'nin arka kamerasına ait görüntüler yayınlanmıştı ve görünen o ki, lens biraz daha büyüyecek. Her ne kadar çift kamera olmasa da, lens konusunda epey büyüme var ve bu da kamera teknolojisinde ciddi geliştirmelere yol açacaktır.

Buna rağmen, iPhone 7 Plus için sektör analistlerinden Ming-Chi Kuo, çift kamera yer alabileceğini söylüyor. Hatta optik yakınlaştırma ve geniş açılı lense de onay veriyor. Buna rağmen kesin bir bilgi yok. Ayrıca ünlü analist, iPhone 7 Plus'ın iki ayrı sürümünün olabileceğine inanıyor fakat şimdilik tüm bunlar birer spekülasyondan ibaret.

Batarya konusunda ise henüz ortada bir şey yok. Bilindiği gibi pil ömrü iPhone 6s'in en çok eleştirildiği noktaydı ve umuyoruz ki yeni amiral gemisinde bundan ders çıkarılır.

iPhone 7 İşletim Sistemi ve G ücü

iPhone 7'de, hexa-core A10 işlemci çipseti sayesinde ciddi bir performans artışı olabilir. Bilindiği gibi iPhone 6S'te sadece çift çekirekli bir işlemci mevcuttu. Buna rağmen RAM artışı beklenmiyor ve 2GB RAM'de sabit kalınacağı düşünülüyor.

İşletim sistemine gelirsek, herkes iPhone 7 ile iOS 10'u görmek istiyor. Çünkü iOS 9, iPhone 6s ile çıkmıştı fakat henüz ortada kesin bilgi yok.

iPhone 7'nin Diğer Özellikleri

Söylenenlere göre, iPhone 7'de bir avuç yeni özellik olacak. Multi-force Touch prototip testleri, çift kamera, kablosuz şarj özelliği, parmak iz itarayıcısı ve USB Type-C konektörler bunlardan birkaçı.

Tabii ki tüm bu bilgiler Çin'in büyük sosyal medya ağı Weibo'dan geliyorlar ve gerçek olsalar dahi, prototiplerin telefonda yer alacağı kesin bir şey değil. Ek olarak, iPhone 7'nin kulaklık girişinin iPhone 6s'e göre daha küçük olacağı söyleniyor.

iPhone 7 Fiyatı

Telefonun kendisi bile ortada yokken, fiyat konuşmak için biraz erken olsa da, birkaç tahminde bulunabiliriz. iPhone 6S şu anda toptancı marketlerde 650 Dolar'a satılıyor ve iPhone 7'nin de bu civarda olması bekleniyor.

Yine de belki Apple standart 16GB modelini birazcık daha pahalı satmaya karar verebilir.

Kaynak:

Samsung Galaxy Eylül Apple Advertorial Haberler Advertorial Sondakika Advertorial Haberler

title