Haberler

iPhone 6 Satışları Rekor Kırdı

Güncelleme:

Apple, bu yıl Temmuz-Eylül döneminde 39,3 milyon adet iPhone satarak rekor kırdı.

Apple, bu yılın Temmuz- Eylül dönemini kapsayan 4. mali çeyreğinde 42,12 milyar dolar gelir elde ettiğini açıkladı.

Apple'dan yapılan açıklamaya göre, şirket 8,3 milyar dolar kar elde etti. Şirketin bu çeyrekteki gelirine yönelik beklenti yaklaşık 40 milyar dolardı.

iPHONE 6'NIN ETKİSİ

Apple'ın 42,12 milyar dolarla beklentilerin üzerine çıkan geliri bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 12,2 oranında artışa işaret ederken, bunda kısa süre önce piyasaya sürülen iPhone 6 modellerinin büyük etkisi olduğu belirtildi.

3 GÜNDE 10 MİLYON SATTI

Apple'ın 19 Eylül'de satışa sunduğu iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelleri 3 günde yaklaşık 10 milyon adet satılarak rekor kırmıştı.

Şirketin, Temmuz-Eylül döneminde sattığı toplam iPhone sayısı ise 39,3 milyona ulaşarak, geçen senenin aynı döneminde kaydedilen 33,8 milyonluk satış rakamını geride bıraktı. iPhone'lardan elde edilen gelirin 23,7 milyar dolarla toplam gelirin yarısından fazlasını oluşturduğu kaydedildi.

GELİRİN YARISI iPHONE SATIŞLARINDAN

iPhone satışlarının toplam gelire katkısının 21,5 milyar dolar olması bekleniyordu. Apple'ın Finansal Direktörü Luca Maestri, beklentileri aşan 4. mali çeyrek gelirine ilişkin olarak, "Çok çok iyi bir çeyrek geçirdik" açıklamasını yaptı.

BİLGİSAYAR SATIŞLARI YÜZDE 21 ARTTI

Apple'ın Mac marka bilgisayarlar satışları da geçen yıla göre yüzde 21 artarak, 5,5 milyon adete yükseldi.

Dünyanın en büyük 5 bilgisayar satıcısından biri olan Apple'ın bilgisayar satışları bu rakamla son 3 yılın en yüksek artışını kaydetti. Öte yandan, iPad tablet satışları geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 13 azaldı. Maestri, iPad satışlarının bu hafta piyasaya sürülecek yeni modellerle artmasını beklediklerini dile getirdi.

Raporda, son yıllarda düşme eğilimini sürdüren iPod satışlarına dair herhangi bir bilgi verilmedi. Apple, ayrıca Ekim-Aralık çeyreğine yönelik gelir beklentilerini de açıkladı. Şirket, yılın son 3 aylık döneminde 63,5 ila 66,5 milyar dolar arasında gelir bekliyor.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Eylül Apple Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (18)

aaaaa:

bizde hala tarımla uğraşalım. . .

2
21
yanıtYanıtla
antikapitalist:

arpa5 veya buğday6 versiyonları çıkacakmış! ekmek bile yemiyorum bu yüzden!

yanıt0
yanıt0
BABOŞ:

Tarım Olmazsa apple''ın Sana vereceği Şarj Aletiylen mi Karnını Doyuracan

22
0
yanıtYanıtla
koylu bilo:

bir iphone ''a karsilik bir kamyon dolusu bugdayin verildigini biliyormusun

10
1
yanıtYanıtla
işkolik:

1 kamyon buğday biter ama ıphone biteme yaşasın zenginlik ölsün fakirler

yanıt0
yanıt0
Söz Milletin:

''bizde hala tarımla uğraşalım. . . '' diyen arkadaş bağlaç anlamındaki ''de'' ayrı yazılır. İkincisi ABD tarımda önde gelen ülkelerdendir; bir toplumda en başta tarım olacak; zaten biz tarımda da çöküşteyiz ki; buğdayın, arpanın ithal edildiği bir dönemdeyiz.

9
1
yanıtYanıtla
Komşu Kızı:

ADAMLAR DÜNYA piyasasını elinde tutuyor, sen tarım diye gerim gerim gerin. . . Sonra pirinçi git dışardan al. . . Ha ıphone''u dışardan almışsın ha pirinci. . . Mermer kafalarla daha bakalım ne kadar geriye gidicez, Allah çocuklarımıza acısın. . .

9
0
yanıtYanıtla
DERİN DEVLET:

TARIM VE BUGDAY SU OLMASSA NE YİCEKSİNİZ APPLE SİZİ DOYURACAKMI BEBELER BİRAZ AKILLI VE MANTIKLI YORUM YAPIN BEE

7
0
yanıtYanıtla
furkan atçıl:

kes bebe

yanıt0
yanıt0
furkan:

beyler ıphone karın doyurmaz ama iletişimi guçlendirir

1
1
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title