Haberler

    İphone 6'da Büyük İndirim!

    Çin'deki paralale ithalatçılar, şu anda bir iPhone 6 için 2.000 doların üstünde fiyatlar istiyor. Ancak Apple'ın ülke içerisindeki resmi satışlara başlama hazırlığı sonrasında, bu fiyatların düşmeye başladığı dikkat çekiyor.

    Apple, ABD ve Hong Kong'un da dahil olduğu bir çok marketten bir ay sonra yani önümüzdeki Cuma günü Çin'de iPhone 6 ve iPhone 6 Plus satışlarına başlayacak. Bu süre içerisinde ise paralel ithalatçılar, diğer ülkelerden aldıkları iPhone 6'ları satmaktaydı. iPhone 6'nın ilk kez piyasaya sürüldüğü gün, Pekin'deki satıcılar ilk ürünlerin 3000 dolar ve daha üstü bir fiyata satılabileceklerini tahmin ediyorlardı.

    Device Prices, Çin'deki elektronik paralal ithalat fiyatlarını takip eden bir internet sitesi ve iPhone 6 Plus'ın, bir ara oldukça yüksek bir fiyata satıldığını söylemekte. Uzay grisi renkli 64 GB model ülkeye ilk giriş yaptığında yaklaşık olarak 2.546 dolara veya orijinal fiyatının iki katına satılmaktaydı. Gümüş renkli 64 GB iPhone 6 modeli ise yaklaşık olarak 1.500 dolar civarında satılıyordu.

    Ancak Apple'ın bir ay içerisinde Çin marketine ulaşacağı bilgisi ardından paralel ithalat yapan satıcılar iPhone 6 modellerinin fiyatlarını giderek düşürmeye başladılar. Öyle ki, Device Prices'ın söylediğine göre bazı durumlarda satıcılar ürünlerini Apple'ın fiyatından bile daha düşük fiyatlardan satışa sunabiliyor. Örneğin uzay grisi 16 GB iPhone 6 modeli, alıcılara Apple'ın resmi fiyatından 30 dolar daha düşük fiyata sunuluyor.

    Diğer modeller ise Apple'ın resmi fiyatı ile pararlel gidiyor. Çinli paralel ithalatçıların resmi fiyatlardan daha iyi bir seçenek sunabilmelerinin sebebi ise Çin'in elektronik alanında uygulamakta bulunduğu ithalat vergisi.

    Analistler, Apple'ın en yeni akıllı telefonunun Çin marketinde, özellikle daha büyük ekran isteyen iPhone kullanıcıları arasında, oldukça iyi bir satış gerçekleştirmesini bekliyorlar. Ülkenin en büyük online alışveriş sitelerinden biri olan JD.com'un verilerine göre, Pazartesi itibari ile 9 milyon kişi yeni iPhone 6 veya iPhon 6 Plus için rezervasyon istediğinde bulunmuşlardı...

    Aslında bu durum, ülkemiz çin çok da yabancı sayılmaz. iPhone 5S ve iPhone 6'da çok fazla yaşanmasa da, daha önceki modellerin Türkiye'ye geç gelmeleri, paralel ithalat yoluyla cihazları getirenleri zengin etmişti. Öyle ki, Türkiye'de de, iPhone 5 resmi yollarla gelmeden önce, telefonun fiyatının iki katına satıldığına şahit olmuştuk...

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Çin Halk Cumhuriyeti Türkiye Apple Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title