Haberler

İpeksi Dokunuşla" Sokaktan Madalyaya Uzandılar

MÜZAHİM ZAHİD TÜZÜN - Kayseri'de, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından suça meyilli ve maddi imkanı olmayan dezavantajlı çocuklar için başlatılan "İpeksi Dokunuş ile Sokaktan Madalyaya Uzanan Eller" adlı proje kapsamında tekvando eğitimi verilen 75 çocuk, katıldıkları şampiyonalarda 176 madalya kazandı.

Proje kapsamında, mahalle polislerinin çalışması sonucunda maddi imkanı bulunmayan, suça bulaşma eğilimi olan çocuklar belirlendi. Çocuklar için emniyet bünyesindeki spor salonlarında tekvando kursları düzenlendi.

Kurslara katılan 7-14 yaş grubu bin 500 çocuktan bin 100'ü tekvando lisansı aldı, 75'i şampiyonalarda ter döktü. Çocuklar, katıldıkları şampiyonlarda 42 altın, 56 gümüş, 78 bronz olmak üzere 176 madalya kazanarak ailelerinin, kurs eğitmenlerinin ve emniyet teşkilatının yüzünü güldürmeyi başardı.

Projenin sorumlusu A Milli Takım Tekvando Antrenörü Hasan Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukları sporla tanıştırarak zararlı tüm alışkanlıklardan uzak tutmaya çalıştıklarını söyledi.

Projeye 2 yıl önce 500 çocukla başladıklarını aktaran Keleş, bin 500 çocukla yola devam ettiklerini dile getirdi.

"Biz sahip çıkmazsak başkası sahip çıkar mantığıyla yola çıktık"

Topluma faydalı bireyler yetiştirmenin gayreti içerisinde olduklarının altını çizen Keleş, "Biz sahip çıkmazsak başkası sahip çıkar mantığıyla yola çıktık. Bu projeye ilk günden beri en büyük destek veren sporcu grubumuz, suça bulaşmış ve suça meyilli olan çocuklar. Aynı zaman da bizim hedef kitlemiz arasında anne babası ayrılmış, ortada kalmış çocuklar da var." şeklinde konuştu.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü İrfan Sancar ise Kayseri genelinde 15 farklı spor salonunda 7-14 yaş arası çocuklara tekvando kursu verildiğini aktardı.

Projeyle beraber çocukların madalya kazanmasıyla ayrı bir mutluluk yaşadıklarını anlatan Sancar, şunları kaydetti:

"Emniyet Spor Kulübü bünyesindeki bin 100 öğrencimizin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Tekvando Federasyonu eşliğinde lisans işlemleri tamamlanmıştır. Lisanslı öğrencilerimizden 75'i farklı branşlarda müsabakalara katılmış ve derece elde etmiştir. Lisanslı sporcularımız 42 altın, 56 gümüş ve 78 bronz olmak üzere 176 madalyayı emniyet spor kulübü adına kazandı."

Sancar, özellikle suça bulaşma eğilimi olan çocukların üstünde durduklarını, bu çocukların aileleriyle de sürekli irtibatta olduklarını söyledi.

Çocukların tespiti için titiz bir çalışma yapıldığına dikkati çeken Sancar, "Mahalle polislerimiz muhtarlarla, okul idarecileriyle sürekli irtibat halindeler. Burada maddi durumları iyi olmayan, spor yapmaya istekli çocuklarımızla suça sürüklenmeye eğilimli çocuklarımızı tespit ediyoruz." dedi.

Anadolu Yıldızları Şampiyonası'nda 45 kiloda Türkiye üçüncüsü olan 13 yaşındaki Ömer Karadeniz de "İnşallah, olimpiyatlara giderek madalya alacağım. Bunu yapacağıma inanıyorum. Buradaki hocalarım ve polis amcalar sayesinde buralara geldim, hepsinden Allah razı olsun." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title