Haberler

İpeksi Dokunuş ile Sokaktan Madalya Kazanan Eller' Projesi

Güncelleme:

Kayseri'de 'İpeksi Dokunuş ve Sokaktan Madalya Kazanan Eller' Projesi kapsamında, bin 30 öğrenciye spor eğitimi verilmeye başlandı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü ile İpek Mobilya tarafından organize edilen 'İpeksi Dokunuş ve Sokaktan Madalya Kazanan Eller' Projesi kapsamında, çocuklara yönelik başlatılan çalışma sonucu bin 30 öğrenciye spor eğitimi verilmeye başlandı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İpeksi Dokunuş ve Sokaktan Madalya Kazanan Eller Projesi kapsamında, Kayseri'de bin 30 öğrenciye spor eğitiminin verilmeye başlandığı bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kayseri son yıllarda gerçekleştirdiği sanayi atılımıyla birlikte, kendilerine bir iş alanı bulmak isteyen vatandaşlarımızca yoğun bir göçe maruz kalmakla beraber nüfusu yıllık yüzde 15.9 oranında katlanarak büyümektedir. Büyük şehirlerde özellikle çocuk ve genç nüfusunun önemli bir kısmı madde bağımlılığı gibi önemli olaylarda karşımıza çıkmaktadır. Bu olaylara bağlı olarak silahlı ve bıçaklı olaylarda da artış olduğu gözlemlenmektedir.

Ülke genelindeki suç istatistiklerine bakıldığında sistemde kayıtlı suçların yaklaşık yüzde 40'ının failinin çocuklardan oluştuğunu görmekteyiz. Bu noktada yapılması gereken en önemli ve öncelikli işin, "Suçlu çocuk yoktur, suça sürüklenen çocuk vardır" düşüncesinin yanında çocukların neden ve hangi sebeplerle kanunla ihtilafa düştüklerini anlayabilmek olduğunu bilmemiz gerekir. Mağdur ve suça sürüklenen çocukların çok yönlü organizasyonlarla sosyal hayata hazırlandıkları, bu tür proje ve faaliyetlerin çocukları ve gençleri kazanmada önemli bir rol üstlendiği unutulmamalıdır. Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından üretilmekte olan güvenlik hizmetleri kapsamında son dönemlerde geliştirilen proaktif temelli projelerle başta, suça itilen ve istismara uğrayan çocuklar ve gençlerimiz hedef alınarak, son derece başarılı çalışmalarla önemli sonuçlara ulaşılmış ve halen faaliyetlere bu doğrultuda devam edilmektedir. Projeler içerisinde, standartları gereği çok farklı bir konuma oturtulacak olan projemizle güçlerini birleştiren Kayseri Emniyet Müdürlüğü ile İpek Mobilya AŞ. öncülüğünde paydaş kurum ve kuruluşların da etkin katılımlarıyla, olumsuz koşullardan uzak tutularak, refleks, güçlü fizik, kabiliyet ve dengeli gelişmeye yardımcı olan taekwondo sporu ve diğer spor branşlarıyla tanışma fırsatı bulamamış, ilkokul ve ortaokul çağında bulunan 07-14 yaş aralığında kız ve erkek çocuklarımızı lisanslı sporcu olarak yetiştirmek, etik değerlerle donatılmış, Türkiye, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonalarında mücadele ederek İstiklal Marşımızı dinletme heyecanı için ter dökecek, spor kültürü oluşmuş gençlik yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Hedeflenen bu başarıya ulaşmak gayesiyle Kocasinan İlçesi Yenişehir Mahallesi Turgut Reis Caddesi'nde yaptırılan ve faaliyete geçen "Emniyet Spor Kulübü" bünyesinde farklı mahallelerde bulunan 19 ayrı spor salonuna yakın okullardan belirlenen 320 kız 710 erkek toplam bin 30 öğrenci ile eğitim programına başlanmıştır." - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İpek Mobilya Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title