Haberler

İpek Üretimi Ustalık İster

İzmir'in Beydağ İlçesi'nde açılan ipek kozası el ürünleri kursuna katılan kursiyerler, ipeği kullanarak hazırladıkları birbirinden değerli ürünleri satmaya hazırlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ'da ipek kozası el ürünleri kursu açılması için Kent Koleji ile ortak bir proje hazırladı. Beydağ Düğün Salonu bitişiğinde açılan ve 35 kadının  katıldığı kursun tüm giderleri İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı. İpek kozası, dokuma tezgahları, sargı ve çözgü makinelerinin atölyeye geldiğini anlatan Beydağ Halk Eğitim Merkezi kurs öğretmenlerinden Semra Akgün, kursun 192 saat sürdüğünü belirterek şunları söyledi:

"Kaybolmaya yüz tutan ipekçilik canlandırılarak ipekten çeşitli ürünler elde edilecek. Bizler şu anda ipek kozasından hammadde olan ipeği üretiyoruz. İpek kozaları kazanda kaynatılarak pişirme işlemi yapılıyor. Bu ipeklerimizden mendil, şal, masa örtüsü, gömleklik kumaşlar, davetiye nikah şekerleri, tepsi örtüleri, lavanta keseleri gibi ürünlerin yüzde 100 ipek olan kumaşlarını dokuyacağız. Ayrıca Beydağlı kadınların evlerinde ürettikleri turşu, salça, tereyağı, reçel, makarna gibi ürünler kooperatif kanalı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından pazarlanacak. Üretime başlayan kadınlar elde ettikleri birbirinden güzel el emeği ürünleri satarak aile bütçelerine katkı sağlayabilecek."

Hep birlikte bir sanat dalını öğrendiklerini vurgulayan kursiyerlerden Hande Özkafalı da, kendilerine bu imkanı veren CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür etti. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beydağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title