Haberler

İpek Ongun'a 'Çukurova Ödülü'

Türk edebiyatında çocuk ve gençlik romanlarıyla tanınan yazar İpek Ongun'a, bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilen Uluslararası Çukurova Sanat Günleri kapsamında 'Çukurova Ödülü' verildi.

Türk edebiyatında çocuk ve gençlik romanlarıyla tanınan yazar İpek Ongun'a, bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilen Uluslararası Çukurova Sanat Günleri kapsamında 'Çukurova Ödülü' verildi. Ödülün içini titrettiğini söyleyen İpek Ongun, "Ne mutlu bana ki hayatım boşa geçmemiş" dedi.

'Barış için kardeşlik, kardeşlik için barış' temasıyla, Adana Büyükşehir Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası'nın girişim destekçisi olduğu, Türkiye Yazarlar Sendikası ve Arap Yazarlar Birliği'nin desteğiyle Çukurova Sanat Girişimi tarafından gerçekleştirilen 6'ncı Uluslararası Çukurova Sanat Günleri, şehitler ve Suriye'de yaşanan gerginlik nedeniyle buruk başladı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Tüm, Adana Bölge Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, ABD Adana Konsolosu Daria Darnell ile yazar İpek Ongun ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Çukurova Sanat Girişimi Genel Koordinatörü Çetin Yiğenoğlu, şehitler nedeniyle yüreğinin yandığını belirterek barışa olan özlemini dile getirdi. Bir barış etkinliği düzenlediklerini belirten Yiğenoğlu, barışın egemen olması için çaba gösterilmesini istedi.

'NE MUTLU HAYATIM BOŞA GEÇMEMİŞ'

Uluslararası Çukurova Sanat Günleri kapsamında verilen 'Çukurova Ödülü'nün bu yılki sahibi ünlü yazar İpek Ongun oldu. Ödülünü Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Tüm'ün elinden alan Ongun, "Bu ödül içimi titretiyor. Ne mutlu bana ki hayatım boşa geçmemiş. Eğer iyi şeyler yapabilmişsek, iz bırakabilmişsek ne mutlu" dedi.

Etkinlik kapsamında verilmesi beklenen Üçlü Trio Konseri şehitler nedeniyle iptal edildi. Törenin ardından Büyükşehir Belediyesi Fuaye Salonu'nda fotoğraf sanatçısı Nevzat Hız ve Berrin Hız'ın 'Komşumuz Suriye' adlı fotoğraf sergisi açıldı.

ÇOK SAYIDA ETKİNLİK YAPILACAK

26 Mart'ta sona erecek 6'ncı Çukurova Sanat Günleri kapsamında, Suriye'nin Halep kenti ile Çukurova Bölgesi'ndeki Adana, Mersin, Tarsus, Silifke, Anamur, Antakya, İskenderun'da eş zamanlı olarak panel, okuma etkinliği, şiir dinletisi, sergi, konser ve söyleşi olmak üzere 94 ayrı etkinlik gerçekleştirilecek. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İpek Ongun Çukurova Antakya Suriye Politika Güncel Haberler

title