Haberler

İpeğinle Geleceğini Doku" Projesi Görücüye Çıktı

Ödemiş Kadın Kooperatifi’nin Sabancı Vakfı toplumsal gelişime hibe programı için geliştirdiği ve destek aldığı “İpekle Geleceğine Doku” projesi basına tanıtıldı.

Ödemiş Kadın Kooperatifi'nin Sabancı Vakfı toplumsal gelişime hibe programı için geliştirdiği ve destek aldığı "İpekle Geleceğine Doku" projesi basına tanıtıldı.

Ödemiş Belediyesi'nin yerel ortak olarak Gazeteci-Yazar Mustafa Erdal Sokak'ta ev tahsis etmesi sonrası 10 tezgahta kadınlar tarafından yapılan çalışmalarla ilk adımları atılan projenin tanıtımı dün Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek ve Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin'in katılımıyla düzenlenen toplantıda yapıldı.

"BURADA BÜYÜK BİR KADIN ENERJİSİ VAR"

İpek dokuma evinin bahçesinde düzenlenen kahvaltılı toplantıda bilgi veren Kadın Kooperatifi ortaklarından Gülfer Keskin, "Kadın Kooperatifi olarak 'İpekle geleceğini doku' projesi yaptık. Bu projemiz Sabancı Vakfı'ndan hibe desteği gördü. Ödemiş Belediyesi proje ortağı oldu. Ödemiş Belediyesi kooperatifimize bu evi tahsis etti ve burada tezgahlarımız yerleştirildi. Belli bir süredir tezgahlarımızda kooperatif ortaklarımız ve kursiyerlerimiz burada ipeklerini dokuyorlar, ipek boyama, çekme, çeşitli ürünler yapıyorlar. Küçük bir iplik parçası bile değerlendirilerek yaka süsleri vb gibi ürünler yapılıyor. Kursiyerlerimizden de kooperatif ortaklığına katılan arkadaşlarımız oldu. Burada büyük bir kadın enerjisi var. Aynı zaman da Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ile de Kadın Kooperatifi olarak protokol imzalayarak iki ayrı kursta yürütülüyor. Kurslarımız kadınlarımız tarafından büyük ilgi görüyor. Kadın kooperatifi buradaki işlemlerinin yanı sıra sosyal ve iş bazında eğitimlerde veriyor. Bu çalışmalarda kooperatifimizde emeği geçen kadınlarımıza, arkadaşlarımıza ve destek veren kurumlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Gülfer Keskin'in konuşmasının sonrasında kadınlar ipek dokuma tezgahlarını Kaymakam Dölek, Başkan Keskin'e ve basın mensuplarına tanıttılar. Burada hatıra fotoğrafı çektiren Kaymakam Abdullah Dölek, bir tezgahın başına geçerek kısa süre ipek dokudu.

"ÖDEMİŞ'TE KADINLAR KOOPERATİF KURARAK FARKINI ORTAYA KOYMUŞ"

Daha sonra kadınlara emeklerinden dolayı teşekkür eden Kaymakam Abdullah Dölek, "Ödemiş'te kadınlar önce bir kadın kooperatifi kurarak daha sonrada bu gibi güzel projeler yaparak ve hayata geçirerek hünerlerini başarılarını ortaya koymuşlardır. İpekle geleceğini doku projesi gerçekten anlamlı bir proje. Bu proje ile kadın kooperatifi Sabancı Vakfından destek görmüş buda güzel bir başarıdır. Ödemiş belediyemizde proje ortağı olmuş ve fiziki şartları sağlamış. Burada birlikten kuvvet doğduğunu görüyoruz. Kadın kooperatifine çalışmalarından dolayı başarılar diliyorum" dedi.

Başkan Bekir Keskin de "Ödemiş'te yerel yönetim olarak yöremizdeki kooperatiflerimize yöre ekonomisine katkı sunan, her kuruluşla yan yana olan bir belediyecilik anlayışımız var. Yöremizde kadın kooperatifi de önemli bir kuruluş birçok Ödemişli kadın, kadın kooperatifi çatısı altında güzel işlere imza atıyorlar. Biz de Ödemiş Belediyesi olarak proje ortağı olup desteğimizi sağladık. Kadın kooperatifimize başarılar diliyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Dölek Bekir Keskin Ödemiş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title