Haberler

    İpad'iyle Uğraşan Pilot, Uçağın Düşüşe Geçtiğini Fark Etmedi

    Az daha yüzlerce insanın hayatına mal olacak büyük bir facia yaşanacaktı.

    Mahmut Saral - -

    Geçtiğimiz günlerde havacılık tarihinin en ilginç olaylarından bir tanesi yaşandı. Hindistan menşeli Jet Airways havayolu şirketine ait Boeing 777-300 tipi uçak, içinde 280 yolcusuyla birlikte Brüksel'den Mumbai'ye doğru yol aldı. Ancak uçak, Türkiye hava sahasına geldiğinde bir şeyler ters gitmeye başladı ve pilotlara uyarı mesajı gönderilene kadar da bu durum fark edilmedi. Büyük bir facianın eşiğinden dönüldü denilebilir.


    Uçaklarda, uzun yolculuklar için kaptan pilotlara "kontrollü dinlenme" süresi tanınıyor. Bu süre içinde de kaptanlar dinlenirken görevi co-pilot'lar alıyor. Böylelikle her daim kontrol sağlanmış oluyor. Ama bu kez öyle olmadı.


    Kaptan uyurken yardımcı pilot da iPad tabletiyle uğraşmaya başlayınca, uçağın düşüşe geçtiğini fark etmedi. Bin 500 metre seviyesine kadar inen uçak, gönderilen acil uyarı mesajlarının ardından kontrol altına alınabildi. Pilotlar hakkında soruşturma başlatılacağı bildirildi.



    Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Mahmut Saral Boeing İpad Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title