Haberler

Ipa'dan Edirne Belediyesi'ne 910 Bin 526 Euro Hibe

Türkiye-Bulgaristan Sınırötesi İşbirliği Programı (IPA) kapsamında, Edirne Belediyesi’nin 3, Edirne Belediyesi’nin en büyük ortağı olduğu Edirne Katı Atık Yönetim Birliği’nin 1 projesi başarılı bulunarak, toplamda 910 bin Euro hibe almaya hak kazandı.

Türkiye- Bulgaristan Sınırötesi İşbirliği Programı (IPA) kapsamında, Edirne Belediyesi'nin 3, Edirne Belediyesi'nin en büyük ortağı olduğu Edirne Katı Atık Yönetim Birliği'nin 1 projesi başarılı bulunarak, toplamda 910 bin Euro hibe almaya hak kazandı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi olarak IPA kapsamında ilk kez proje uygulaması gerçekleştirileceğini belirterek, "Türkiye ve Bulgaristan'dan 33 proje hibe almaya hak kazandı. 33 projeden toplam hibe bütçesi 8 milyon 200 bin Euro. Bunun yaklaşık 1 milyon Euro'su ise Edirne Belediyesi'nin" dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Meclisi Salonu'nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gürkan, burada yaptığı açıklamada uzun süredir çalıştıkları ve başarıya ulaştıkları AB projeleri hakkında bilgi verdi. Edirne'nin AB'ye üye Yunanistan ve Bulgaristan ile komşu olduğunu ve bu nedende belediyenin sınırötesi projesi yani IPA Projeleri yapma yetkisinin olduğuna değindi.

AB Projelerinin oldukça zor ve uzun bir süreç olduğunu anlatan Gürkan, "Tüm bu zorlu süreçleri geçtikten sonra, proje kazanılıp sözleşmenin imza aşamasında AB sizden de iki temel belge istiyor. Bunlardan birisi Vergi Dairesi'nden borcu yoktur belgesi, ikincisi de sigortaya borcunuz olmadığına dair bir belge. Bu belgeleri sunamazsanız proje sözleşmesi imzalanmıyor. Geçmişte, 2014 yılından önce belediyemizin bu konuda acı tecrübeleri var" diye konuştu.

AB'nin 2016 yılı proje çağrısına başvurulan projeler arasında 33'ü ile sözleşme imzalandığını anlatan Gürkan, "AB tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye ve Bulgaristan'ın sınır bölgelerindeki farklı kurumlarla toplam bütçesi 8 milyon 200 bin Euro olan 33 proje sözleşmesi imzalanmıştır. Edirne Belediyesi olarak 3 proje, belediyemizin en büyük ortağı olduğu EDİKAB için bir proje, Meriç Belediyeler Birliği için de bir proje olmak üzere toplamda 5 proje ile başvurduk ve bu 5 proje de kabul edildi. Daha sonra Meriç Belediyeler Birliği'nin projesi bir eğitim projesiydi, borçları nedeniyle iptal edildi. Geriye 4 projemiz kaldı ve sözleşmeleri imzalanıp uygulama aşamasına gelindi" dedi.

İlk projenin Edirne Belediyesi ile Nessebar Belediyesi arasında olduğunu anlatan Gürkan, "Belediyemizin lider olduğu projede, Bulgaristan'ın Nessebar Belediyesi ile bir turizm projesi gerçekleştireceğiz. Tanıtım amaçlı kiosklar alınacak proje kapsamında. Edirne ve Nessebar'ın tarihi, turistik ve kültürel hazinelerinin tanıtılmasıyla ilgili çalışmalar gerçekleştirilecek. Bu projenin toplam bütçesi 451 bin 837 Euro. Edirne Belediyesi 213 bin 630 bin Euro hibe alacak. Projede turizm kapsamında festivaller, konferanslar düzenlenecek, tanıtım klipleri çekilecek" şeklinde konuştu.

Kakava ve Hıdrellez Yambol'da

İkinci projenin Yambol Belediyesi liderliğinde gerçekleştirileceğini, projenin her iki kentin doğal ve kültürel mirasla ilgili altyapının geliştirilmesi ve iyileştirilmesi ile ilgili olduğunu anlatan Gürkan, " Bu projedeki amaç Yambol ve Edirne'nin turistik cazibesini arttırmak. Toplam bütçe 504 bin Euro. 233 bin 187 Euro Edirne Belediyesi'ne ait. Bu proje kapsamında Edirne Belediyesi'ne ait Ulaşım Hizmetleri binasını restore edeceğiz ve turizm merkezi haline getireceğiz. İki kentin turistik cazibesini arttırmak için aktiviteler yapılacak. Yanbol'da düzenlenen Kukerlandia Festivali Edirne'de, bizim Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri ise Yambol'da, 2'şer günlük etiklinklerle düzenlenecek. Edirne ve Yambol'da fotoğraf sergileri, bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilecek" dedi.

Çocuklar yangına karşı bilinçlendirilecek

Bulgaristan İçişleri Bakanlığı Yangın Güvenliği ve Afet Önleme Genel Müdürlüğü liderliğinde başvurulan ve başarılı olarak uygulamasına başlanılan bir diğer projenin de yangınlar ve doğal afetler ile ilgili olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Recep Gürkan, 581 bin 955 Euro bütçeli projeden Edirne Belediyesi'ne 277 bin 922 Euro hibe geleceğini belirtti. Gürkan, "Bu projede orman yangınlarını söndürmek için özel donanım tedarik edilecek. Bulgar partnere 3 araç yangın söndürme aracı ve 36 takım kişisel koruma ekipmanı alınacak. Edirne Belediyesi'ne ise 1 adet tam donanımlı yangın söndürme aracı alınacak. Ayrıca her iki taraftan gelecek çocuklar için de kurumlar bünyesinde eğitim odaları oluşturulacak. Onların yangın ile ilgili bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi sağlanacak, rehber kitapçık hazırlanacak" şeklinde konuştu.

Macarova Belediyesi ile katı atık projesi

Edirne Belediyesi'nin en büyük ortağı olduğu Edirne Katı Atık Yönetim Birliği olarak ta IPA'ya Bulgaristan'ın Macarovo Belediyesi ile bir proje sunduklarını belirten Gürkan, bu proje kapsamında EDİKAB'a 3 adet araç alımı yapılacağını ifade etti. Projenin sınırötesi işbirliği kapsamında ortak ve doğal kaynakların sürdürülebilirliğini hedeflediğini belirten Belediye Başkanı Gürkan, "Bu projede toplam bütçe 364 bin 291 Euro. 186 bin 46 Euro'su EDİKAB'a ait. Bulgaristan'ın Macarovo Belediyesi ile toplanan katı atıkların ayrışması için makine donanımı tedarik ederek, gereken çalışmaları yapacağız. Edirne'de 150 öğrenciye eğitim vereceğiz" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Edirne Belediyesi Bulgaristan Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title